Web Analytics

У Липцях знайшли катівню російської армії

У селі Липці під Харковом знайшли катівню, облаштовану окупантами. За даними слідства, там піддавали людей тортурам російські військові та бойовики з Луганщини.

У Липцях окупанти створили відділок «народної міліції» так званої «ЛНР», кажуть у Харківській обласній прокуратурі. Там базувалися російські військові та бойовики з Луганщини.

«У підвалі псевдоправоохоронного органу окупанти утримували людей, піддавали їх жорстоким тортурам. Після цього найманці вивозили людей, попередньо, на територію країни-агресора», — кажуть у прокуратурі.

Як розповів речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, у Липцях незаконно ув'язнювали місцевих жителів, які підтримували Україну та відмовлялися співпрацювати з окупантами.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Нині слідчі шукають тих, хто загарбники піддавали катуванням.

«Усі зібрані докази воєнних злочинів російських військовослужбовців будуть згодом передані до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, щоб жоден воєнний злочинець не уникнув відповідальності», — запевнив Абдула.

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов уточнив, що катівню облаштували на території навчально-промислового комплексу.

«Також на місці був знайдений журнал документації військових РФ і бойовиків так званої «ЛНР» з прізвищами та розстановка нарядів. Це значно спрощує збір інформації для слідчих — відомо про кожного росіянина, який буде відповідати за скоєні злочини», — додав він.

Фото: Facebook/Сергій Болвінов


Правоохоронці знайшли катівню російських окупантів у Куп’янську на Харківщині. Її облаштували в будівлі відділення поліції.

Ще дві катівні — у підвалах вокзалу та магазину — виявили у Козачій Лопані.