Web Analytics

Військові РФ облаштували катівню у будівлі поліції в Куп’янську

Правоохоронці знайшли катівню російських окупантів у Куп’янську на Харківщині. Загарбники облаштували її у будівлі відділення поліції.

Під час окупації Куп’янська російські військові зайняли будівлю поліції та облаштували катівню у підвалі, розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Там людей піддавали людей фізичному і психологічному насильству. У камері, розрахованій на чотирьох, утримували понад 20. За словами потерпілих, вони спали по черзі, тому що місця не було.

«Лякаючи людей, російські військові намалювали на стіні катівні картину: на фоні латинської літери «Z» жінка з радянським прапором, а позаду неї — окупант. Навіть тут ворожа армія ховається за спиною мирних мешканців і вірить в те, що в Україні на них хтось чекає», — зазначили у прокуратурі.

Слідчі шукають потерпілих. Справу розслідують за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

На Харківщині виявлено чергову катівню: окупанти знущались над людьми у приміщенні поліції Прокурори продовжують...

Опубликовано Харківська обласна прокуратура Среда, 21 сентября 2022 г.

У Козачій Лопані під Харковом під час окупації російські військові також піддавали тортурам мирних жителів. У селищі облаштували дві катівні: у підвалах вокзалу та магазину.