Web Analytics

У Харківській облраді створили депутатську групу «Довіряй ділам!»

50 депутатів трьох фракцій увійшли до нової депутатської групи «Довіряй ділам!» у Харківській облраді. 

Це депутати з фракцій «Відродження», «Опозиційний блок» та «Наш край», повідомляє пресслужба Харківської облради.

Очолив групу керівник фракції «Опозиційний блок» в облраді Олег Каратуманов. 

За його словами, група відкрита «до співпраці з усіма депутатами Харківської обласної ради та органами місцевого самоврядування, виконавчої влади і громадськими організаціями на благо Слобожанщини». 

«У депутатській групі «Довіряй ділам!» переконані, що успіх та ефективність прогресивних перетворень буде лише за умови широкого суспільного консенсусу та взаємодії усіх гілок і рівнів влади. Депутати готові до конструктивного діалогу та співпраці з обласною державною адміністрацією, місцевими радами Харківщини та прагнуть консолідації місцевого самоврядування та виконавчої влади у питаннях регіонального розвитку», — йдеться у повідомленні облради. 

Повідомляється, що нова депутатська група стане найбільшою у облраді.

Фото: oblrada.kharkov.ua

На початку грудня у Харківській облраді припинила існувати фракція «БПП «Солідарність» на чолі з Віктором Коваленком. Її колишні члени створили депутатську групу «За Харківщину». Водночас з депутатської групи «Єдність і розвиток Харківщини», створеної за ініціативи ексголови облдержадміністрації Юлії Світличної, вийшли сім депутатів.

Фракція «Опозиційний блок «Довіряй ділам» на чолі з першим заступником Харківського міського голови Ігоря Терехова має більшість у Харківській міській раді. Вона була створена з депутатів фракції «За Харків, за Відродження» перед позачерговими парламентськими виборами. Мер Харкова Геннадій Кернес і мер Одеси Геннадій Труханов тоді об'єдналися у партії «Довіряй ділам». 

За результатами виборів, партія «Опозиційний блок», за списком якої третім номером на виборах йшов Кернес, набрала 3,03% голосів в Україні. На Харківщині — 7,78%.

Коментуючи результати виборів, Кернес заявив: «По-перше, це були вибори парламентські. І харків'яни та вся Україна вибирала новий парламент. А те, що буде стосуватися місцевих виборів, тоді ми подивимось. Довіряй ділам, чи не довіряй ділам». 

Чергові місцеві вибори мають відбутися у 2020 році.