Web Analytics

«Було дивно чути його слова»: що Кернес порадив Кучеру

Мер Харкова Геннадій Кернес повідомив, чому його не було на нараді за участі президента Володимира Зеленського 6 листопада, де представили нового голову Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера. Ключові тези.

Заява Кернеса опублікована на офіційних сторінках мера у Telegram, Facebook та на сайті міської ради. У соцмережах також розміщене фото мера з Володимиром Зеленським на концерті. 

Про нараду на авіазаводі і її організацію

«На Харківському авіазаводі президент провів нараду з роботи «Укроборонпрому», в рамках якої представив нового главу області. На цьому представленні у залі не було мера Харкова, не було глав державних районних адміністрацій і районних адміністрацій Харкова, були відсутні ректори навчальних установ, незважаючи на те, що наше місто — студентська столиця країни. Не було там і депутатів обласної ради, з якими главі області доведеться працювати. Зате зала, розрахована на 250 місць, була заповнена людьми, які люблять і вміють «присмоктуватися» до будь-якої влади. Людьми, які рубали ліс до першого візиту Президента в Харків, і продовжують рубати його до цього дня. Такий склад присутніх не дивний, оскільки організацією цієї наради займалася колишня губернаторка області».

  • Від редакції. За інформацією пресслужби Харківської ОДА, захід організовував державний концерн «Укроборонпром». Щонайменше троє депутатів облради, включно з головою Харківською облради Сергієм Черновим, там були.  

«Я не напрошуюся на зустрічі із Президентом, але вважаю, що такий склад наради і представлення нового губернатора не вписується в логіку, яку проповідує Президент з точки зору децентралізації та значення Харкова як другого міста України».

Про нового голову Харківської ОДА

«Мені було дивно чути його слова, що «Харків — це окрема держава». Хочу нагадати новопредставленому голові області — Харків є невід’ємною частиною України. З урахуванням цього пропоную новоспеченому губернатору стати перед дзеркалом, зняти з голови корону володаря «окремої держави», що не відбулася, і подумати про те, що корисного він може зробити на посту голови обладміністрації для регіону».

  • Кучер не називав Харків окремою державою. Він сказав, історично склалося, що є Харківська область, а є Харків — «начебто окремий регіон». Відео

Читайте також: Харків не має особливого статусу, я відповідаю за його мешканців — Кучер

«Новому голові Харківської обласної державної адміністрації я бажаю для початку розібратися у тому, що ж насправді відбувається в регіоні, і тільки потім робити висновки та розставляти акценти».

  • Перше, що сказав Кучер, після вручення посвідчення голови Харківської ОДА, — буде розбиратися зі станом справ у регіоні: «Всі пріоритетні завдання будуть озвучені мною пізніше, коли буде проведено аудит. Аудит — це дуже важливо. Ми будемо розуміти, що відбувалося, як відбувалося і що робити».

Фото: city.kharkov.ua, архів

Про тепло і гарячу воду

«У місті на 100% підключена соціальна сфера, включаючи лікарні, дитячі садки, школи і так далі. На 92% опалюється житловий фонд, і роботи з підключення решти домів — проводяться цілодобово. З більше ніж 7000 житлових будинків комунальної власності на день Вашого приїзду до Харкова гаряча вода була відсутньої лише у 420 домах. Вона там з’явиться за кілька днів, оскільки ведуться технологічні процеси. Смію стверджувати, що з усіх крупних міст України, Харків входить в опалювальний сезон якісно і в рамках технологічних процесів. І вже точно краще Харківської області, ввіреній Вами новому губернатору: в Куп’янську у дітей, наприклад, вимушені канікули через холодні батареї у школах, а у селищі Чкаловське Чугуївського району взагалі оголошено надзвичайний стан через ситуацію з теплопостачанням».

  • Інформація у заяві мера не збігається з даними оприлюднених мерією станом на 15.00 7 листопада. В інформації із посиланням на «Харківські теплові мережі» йдеться, що не вся соцсфера підключена. «До опалення підключено 97% лікувальних установ, в т.ч. 98% лікарень, 100% дитячих садків, 100% шкіл, 96% об'єктів культури».
  • Відповідальними за початок та проходження опалювального сезону у кожному місті є органи місцевого самоврядування. Обласна адміністрація здійснює моніторинг, а її розпорядження щодо початку опалювального сезону згідно відповідної постанови Кабміну носить рекомендаційний характер, роз'ясняв директор профільного департаменту ХОДА Сергій Магдисюк.  

Про протести

«Володимире Олександровичу, Вас ввели в оману — це були «активісти» і псевдопідприємці ринку «Барабашово», добре відомі у Харкові тим, що за гроші будь-який охочий може їх найняти для участі у будь-якому пікеті «проти всього хорошого», щоб зробити ще гірше. І не здалася Вам, Володимире Олександровичу, дивною одна деталь? Біля стін обласної державної адміністрації Вас чекали кілька сот таких же проплачених активістів, організованих, судячи з усього, тими ж людьми, що організовували і нараду, щоб влаштувати Вам «коридор ганьби», як в Тернополі? І тільки «активісти» і псевдоторговці «Барабашово» точно знали, о котрій саме і у якої заводської прохідної можна буде з Вами поспілкуватися».

Читайте також: