Web Analytics

Мінна небезпека: харків’ян просять поки не ходити на цвинтар №17

Комунальники просять жителів Харкова поки не відвідувати цвинтар №17, поки його остаточно не перевірять сапери. Також закликають за можливості не ходити й на інші кладовища — через ризик обстрілів.

На цвинтарі №17, що на Окружній дорозі, досі можна натрапити на міну, попередили у КП «Ритуал».

«Не слід відвідувати кладовище напередодні великодніх свят та поминальних днів. Там і досі піротехніки виявляють вибухонебезпечні предмети», — зазначають комунальники.

Містянам нагадують, що найпідступнішою є міна «Пелюстка», яка встановлюється дистанційно і зливається з травою та листям. Вона важить 80 г, має зеленуватий колір.

«Для спрацювання достатньо натиснути на неї з зусиллям 5-25 кг, після чого вибух уражає кінцівки людини, а внаслідок великої крововтрати можлива й смерть», — зазначили у «Ритуалі».

Фото: Харківська міськрада

Не варто відвідувати й інші кладовища та меморіали, адже зберігається загроза ракетних обстрілів. Навести лад на могилах та вшанувати пам’ять померлих можна буде після повного розмінування — про це офіційно сповістять на сторінці КП «Ритуал» у Facebook.


На допомогу саперам, які розміновують територію Харківської області, скерували ще 20 бригад. У пріоритеті — критична інфраструктура, електромережі.

Фото на головній: ДСНС