Web Analytics

Трьох загиблих бійців «Хартії» посмертно нагородили орденами «За мужність»

Троє загиблих військових із харківського добровольчого підрозділу «Хартія» посмертно нагороджені орденами «За мужність» III ступеня.

Про присвоєння нагород загиблим бійцям повідомили у «Хартії» 16 березня.

«Нашим побратимам Андрію Косяку, Тарасу Стахіву та посестрі Владиславі Черних указом президента України присвоєно державну відзнаку «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», — йдеться у повідомленні.

З нагоди Дня українського добровольця ще двоє бійців «Хартії», Олександр Бородаєвський та Олександр Черепов, які дістали поранень у бою, нагороджені медалями «Захиснику Вітчизни».

Троє загиблих військовослужбовців Добровольчого підрозділу «Хартія» посмертно нагороджені орденом “За мужність” ІІІ...

Опубликовано Добровольчий підрозділ «Хартія» Четверг, 16 марта 2023 г.

У Харкові також планують встановити меморіальну дошку Владиславі Черних — доброволиці, доньці почесного ректора Національного фармацевтичного університету Валентина Черних. Військова загинула під час виконання бойового завдання 28 грудня. 


Президент Володимир Зеленський 14 березня, у День українського добровольця, зустрівся з військовими з різних підрозділів і рідними загиблих захисників. Він вручив орден «Золота Зірка» дружині та батьку молодшого лейтенанта Тараса Бобанича, підрозділ якого стримував наступ окупантів на Харківщині.