Web Analytics

Харківські нацгвардійці збили під Бахмутом російський штурмовий літак

Нацгвардійці бригади «Спартан» 6 березня знищили в Донецькій області російський літак СУ-25. Що з пілотом — наразі невідомо.

Про знищення літака повідомили у Східному оперативно-територіальному об'єднанні Нацгвардії.

За його даними, російський штурмовик Су-25 збили в районі Бахмута вночі 6 березня. Гвардійці з бригади «Спартан» поцілили у літак із ПЗРК «Перун» на відстані до 4 км.

«Ворожий штурмовик прикривав з повітря піхоту, яка наступала на лінію оборони захисників. Розрахунок ПЗРК відкрив вогонь та збив російський броньований штурмовик. Через тепловізор бачили, що літак був уражений і пішов на зниження, доля пілота наразі невідома», — розповів командир дивізіону з позивним «Партизан».

Деталі навів оператор ПЗРК, нацгвардієць Роман.

«Відпрацювали ціль з «Перуна», підбили літак і він почав змінювати напрямок польоту. З південного сходу робив маневр, щоб завдавати ударів по наших позиціях, але після влучання змінив траєкторію і почав робити різкий розворот на схід, після чого впав за лінією перетину», — зазначив він.

За даними Генерального штабу ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення російські окупаційні війська втратили у війні проти України 303 літаки.


У Харківській області тривають навчання добровольців, які долучилися до штурмового підрозділу Нацгвардії «Спартан» за програмою «Гвардія наступу», що стартувала у лютому. Записатися до підрозділів «Гвардії наступу» на Харківщині можна через 10 центрів надання адміністративних послуг.

Фото на головній (ілюстративне): Східне оперативно-територіальне об'єднання Нацгвардії