Web Analytics

«Гвардія наступу»: як на Харківщині тренується підрозділ Нацгвардії «Спартан»

У Харківській області тривають навчання добровольців, які долучилися до штурмового підрозділу Нацгвардії «Спартан» за програмою «Гвардія наступу».

На одному з полігонів у наближених до бойових умовах тренуються мобілізовані, військовослужбовці за контрактом та добровольці, повідомляє Харківська обласна військова адміністрація

Фото: Харківська обласна військова адміністрація

«Підготовка проходить у три етапи. Перший — загальновійськова підготовка, яка включає вогневу, інженерну підготовку, а також тактичну медицину та топографію. Другий етап — це підготовка спеціалістів: снайперів, кулеметників, гранатометників та екіпажі БТРів. Третій етап — це колективна підготовка, під час якої відпрацьовується виконання завдань у складі відділень, взводів, рот та батальйонів. Триває підготовка не менше шести тижнів», — розповів начальник бойової підготовки третьої бригади оперативного призначення Нацгвардії підполковник Артем Зінов'єв

На вишколі вивчали зброю та основні правила стрільби, метання гранат та алгоритм надання медичної допомоги.

«Крім цього, в межах підготовки військовослужбовці відпрацьовували навички бойової стрільби у складі підрозділів із використанням броньованої техніки. Намагаємося передати добровольцям свій досвід, який ми отримали під час бойових дій у 2014-2015 роках», — розповів «Алекс», інструктор Нацгвардії.

50-річний доброволець із позивним «Піонер» розповів, що долучився до штурмового підрозділу «Спартан» у середині лютого: «В мене є військовий досвід, тож наразі я є командиром стрілкового відділення. Зараз ми опановуємо навички поводження зі зброєю».


Проєкт «Гвардія наступу» запустили у лютому. Записатися до штурмових підрозділів можна через 10 центрів надання адміністративних послуг Харківської області.