Web Analytics

На Куп’янщині від обстрілів зруйновані медзаклад і адмінбудівля, загинула жінка

Минулої доби, 2 березня, російська армія обстрілювала три райони Харківщини. Загинула жінка, пошкоджені адмінбудівля, медичний заклад та оселі.

Про ситуацію на Харківщині на 3 березня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог з артилерії та мінометів обстрілював прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області», — сказав він.

По Куп’янську російські військові вдарили ракетами — попередньо, типу С-300. Зруйновані адміністративна будівля та заклад охорони здоров'я. Від обстрілів також зазнали пошкоджень сільськогосподарське підприємство і зерносховище.

У селі Подоли Куп'янського району під вогнем опинилися приватні будинки. Загинула 73-річна жінка.

Як додали у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області, у зерносховищі на Куп'янщині внаслідок обстрілу знищено близько 1,5 тис. тонн зерна.

«Також ворог завдавав ударів по селищах Ківшарівка і Дворічна та місту Вовчанськ. Інформація про руйнування та постраждалих не надходила», — зазначили у поліції.

Слідчі відкрили справи за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

#поліція_Харківщини В результаті ворожив обстрілів на Харківщині загинула жінка – слідчі зареєстрували злочини...

Опубликовано Поліція Харківської області Четверг, 2 марта 2023 г.

Від обстрілів за добу спалахнула одна пожежа, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

У селі Подоли на приватному подвір’ї горіла господарча споруда. Полум’я поширилося на 30 кв. м, його погасили за годину.

Рятувальники також двічі виїжджали на перевірку після обстрілів. У Куп’янську зафіксували руйнації будівель медзакладу, у селі Подоли — загибель жінки.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 3 березня, обстановка на Слобожанському напрямку суттєво не змінилася. Минулої доби окупанти обстрілювали з мінометів та артилерії райони Красного, Глибокого, Веселого, Вовчанська, Огірцевого, Стрілечої.

На Куп’янському напрямку артобстріли фіксували в районах Дворічної, Лимана Першого, Петропавлівки, Куп’янська.

«На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника», — додали у штабі.


Попередньої доби, 1 березня, російська армія обстрілювала чотири райони Харківщини. Зазнали пошкоджень адмінбудівля, оселі та господарчі споруди.