Web Analytics

На Куп'янщині від російського обстрілу пошкоджена адмінбудівля

Минулої доби, 1 березня, російська армія обстрілювала чотири райони Харківщини. Зазнали пошкоджень адмінбудівля, оселі та господарчі споруди. За попередніми даними, поранених немає.

Про ситуацію на Харківщині на 2 березня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Протягом минулої доби під вогнем окупантів були населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів області», — зазначив він.

Російські окупанти вдарили по Куп'янську. Наслідки обстрілу. Фото: Харківська обласна прокуратура

«За даними слідства, близько 00:20 окупанти вкотре обстріляли м. Куп’янськ, у результаті чого зруйновано триповерхову адміністративну будівлю. Постраждалі відсутні. За попередніми даними, ворог обстріляв місто ракетами типу С-300», — повідомила прокуратура. 

Російські війська били по громадах Харківщини зі ствольної артилерії, РСЗВ та мінометів, у районі Бударок запустили бойовий безпілотник.

Зазнали пошкоджень житлові будинки та господарчі споруди. У селі Кіндрашівка на Куп'янщині району через обстріл з РСЗВ пошкоджена адміністративна будівля.

За добу від обстрілів сталася одна пожежа, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

«Ворог завдав ракетного удару по Чугуївському району. У житловій п’ятиповерхівці виникла пожежа на площі 20 кв. м», — кажуть у ДСНС.

Рятувальники також виїжджали на перевірку після обстрілів Вовчанська: зафіксували пошкодження на шести приватних подвір’ях.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 02 березня 2023 року За добу з 01 по 02 березня 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Среда, 1 марта 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 2 березня, на Слобожанському напрямку формування наступальних угруповань окупантів не фіксували. Протягом доби військові рф обстрілювали Червону Зорю, Ветеринарне, Стрілечу, Красне, Тернову, Охрімівку, Потихонове, Дворічну та Кіндрашівку.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони Масютівки, Лимана Першого, Куп’янська та Кислівки.

«Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили понад 170 атак противника на зазначених напрямках», — говорять  у штабі.


Армія рф вдарила по Чугуєву вранці 1 березня: зафіксовано три влучання, поранені 52-річний чоловік і 13-річний хлопчик.

Фото на головній (ілюстративне): Харківська обласна прокуратура