Web Analytics

Обстріл Чугуєва: пошкоджений багатоквартирний будинок, є поранені

Минулої доби, 28 лютого, російська армія обстрілювала три райони Харківщини, у Куп’янську загинув чоловік. Сьогодні вранці окупанти вдарили по Чугуєву: зафіксовано три влучання, поранені 52-річний чоловік і 13-річний хлопчик. 

Про ситуацію на Харківщині на 1 березня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог продовжував обстріли населених пунктів Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області», — зазначив він.

У Куп'янську від вчорашнього ранкового обстрілу пошкоджені два житлові будинки, приміщення дитячого садка та пожежна частина. Під вогнем також опинився міський парк: від поранень загинув чоловік.

У Вовчанську пошкоджений багатоквартирний будинок.

«Сьогодні зранку окупанти обстрілювали Чугуїв. Зафіксовано три «прильоти» по місту. Пошкоджено багатоквартирний будинок. Інформація уточнюється», — додав голова ОВА.


 

Згодом Синєгубов додав, що внаслідок обстрілу дістали поранень чоловік 52 років та 13-річний хлопчик. Чоловіка доправили до лікарні з осколковими пораненнями. У хлопчика незначні травми, йому надали допомогу на місці — шпиталізація не знадобилася.

Від удару біля будинку в Чугуєві утворилася вирва — фото наслідків поширило Головне управління Нацполіції в Харківській області.

Обстріл розслідують за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

За попередніми даними Харківської обласної прокуратури, окупанти обстріляли місто ракетами типу С-300.

Фото: ГУНП у Харківській області

Фото: ГУНП у Харківській області

Пожеж від обстрілів за добу не було, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Рятувальники виїжджали на перевірку після артилерійського обстрілу Куп’янського району: зафіксували пошкодження на території трьох приватних подвір’їв і дитячого садка.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 1 березня, на Слобожанському напрямку суттєвих змін немає, формування наступальних угруповань окупантів не фіксували. Водночас російські військові обстріляли Гатище, Ветеринарне, Стрілечу, Мороховець, Лук’янці, Тернову, Вовчанськ, Потихонове, Комісарове, Вільхуватку, Тихе, Устинівку та Анискине на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони Дворічної, Гряниківки, Западного, Лимана Першого, Голубівки, Курилівки, Піщаного, Кислівки й Табаївки.

«На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші захисники відбили понад 85 атак противника», — зазначають у Генштабі.


Попередньої доби, 27 лютого, російська армія також обстрілювала три райони Харківщини. Поранених від обстрілів немає, але на Чугуївщині чоловік підірвався на міні.