Web Analytics

Зірвана масова бійка у Харкові: на батьків 72 підлітків склали адмінпротоколи

До райвідділів запросили понад 200 неповнолітніх, які, за даними поліції, збиралися влаштувати масову бійку в центрі Харкова 27 лютого. На їхніх батьків складають адмінпротоколи за невиконання обов’язків з виховання.

До відділів поліції запросили 245 людей, розповів зранку 28 лютого начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

Серед них 215 — неповнолітні (149 — хлопці, 66 — дівчата). Троє мають судимість.

Правоохоронці також вилучили ножі, кастети, газові балончики — загалом 17.

Станом на 23:00 27 лютого правоохоронці склали 72 адмінпротоколи на батьків — за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання обов’язків щодо виховання дітей). 

«Ця робота продовжиться сьогодні, завтра, післязавтра», — зауважив Тимошко.

Поліція хоче встановити всіх організаторів бійки. 27 лютого до роботи залучали понад 250 правоохоронців, оперативники та слідчі працюватимуть ще й далі. 

«Шановні батьки, поліцейським зараз робити вже нічого? Всі воєнні злочини задокументували? Всіх колаборантів виявили? Всім людям на деокупованих територіях допомогли? Будь ласка, приділіть увагу дітям, не дайте російським злочинцям залізти в їх голови!» — звернувся до батьків очільник управління поліції.

Фото: ГУНП у Харківській області


У поліції вважають, що до організації масової бійки можуть  бути причетні російські спецслужби.