Web Analytics

У Харкові запобігли масовій бійці за російським сценарієм — поліція

27 лютого у центрі Харкова підлітки, за інформацією поліції, збиралися влаштувати масову бійку. «Флешмоб» запустили в росії. 

Діти збиралися на майдані Конституції, повідомив начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко. 

«Сьогоднішня подія на площі Конституції — ще один факт злочинної діяльності росії, направленої проти наших дітей. Російські вбивці і мародери запустили флешмоб для підлітків, результатом якого повинна була стати масова бійка. Поліція оперативно затримала усіх юнаків, які включилися в цю небезпечну гру.  Зараз поліція запрошує батьків, з ними зустрічатимуться ювенальні поліцейські і проводитимуть профілактичні бесіди», — повідомив Тимошко.

Підлітки збиралися у центрі Харкова 27 лютого. Фото поліції Харківщини

Він закликав батьків уважніше стежити за дітьми.

«Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити», — додав Тимошко.

Доповнено 19:33. Загалом до відділів поліції Харкова після сьогоднішніх подій на майдані Конституції запрошені 257 (за даними начальника слідчого управління 245 — ред.) людей, з яких лише 30 — повнолітні, уточнив начальник поліції Харківщини. Поліція вилучила балончики з газом, ножі та кастети. 

«Скільки з них сьогоднішню ніч могли провести в лікарні? Добре те, що добре закінчується. За задумом ФСБ недодержави, яка шляхом маніпулювання та обману «зібрала» в групи всіх цих людей, вони повинні були вчинити масову бійку в центрі міста, щоб ТБ недодержави могло посмакувати з цього. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети! І це в нашому багатостраждальному, незламному місті! МАЛО ГОРЯ БУЛО? Всі неповнолітні будуть передані батькам, за участю повнолітніх будуть проведені слідчі дії, направлені на встановлення організаторів. Для батьків це повинно стати уроком, приводом звернути увагу на поведінку дітей!» — написав Тимошко. 

Ідея подібних зборів з масовими бійками за участі підлітків виникла нещодавно в росіїЗа інформацією російської служби «Бі-бі-сі», йдеться про підліткову субкультуру, натхненну аніме-серіалом, в якому є бандитське угруповання та свої символи — чорний колір, павуки, цифра «4». З противниками субкультури у її прихильників виникають сутички.