Web Analytics

Куп'янчанина, підозрюваного у колабораціонізмі, взяли під варту — прокуратура

Правоохоронці затримали жителя Куп’янська Харківської області, якого підозрюють у співпраці з окупантами. За інформацією слідства, він допомагав фабрикувати справи проти учасників руху опору.

Про затримання 53-річного чоловіка повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області. За даними спецслужби, під час окупації він добровільно влаштувався до створеної російськими загарбниками місцевої «адміністрації» — став «експертом» у «криміналістичному відділенні управління внутрішніх справ».

«На цій посаді він брав участь у фабрикуванні справ проти учасників руху опору в регіоні. Для цього використовував підкинуті потерпілим «речові докази» для оформлення необхідних рашистам «експертних висновків». За це щомісячно одержував зарплату у російських рублях», — розповідають у СБУ.

Після звільнення міста чоловік переховувався, але його знайшли. 

Фото: Управління СБУ в Харківській області

Серед іншого 53-річний «експерт» відбирав відбитки пальців в учасників АТО, яких незаконно утримували окупанти, додають у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловікові оголосили підозру в колабораціонізмі — за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

«Наразі підозрюваний під вартою», — зазначили у прокуратурі.

Фото: Харківська обласна прокуратура


Правоохоронці завершили розслідування у справі жительки Куп’янського району Харківщині, підозрюваній у колабораціонізмі, та працівниці «Харківгазу» з Ізюма, яку звинувачують у пособництві російським окупантам.