Web Analytics

Окупанти 23 лютого вдарили по Куп’янську, поранені дві жінки

Минулої доби, 22 лютого, російська армія обстріляла чотири райони Харківщини, вдарила ракетами по Харкову. Зранку 23 лютого — вдарила по Куп'янську. Є поранені, зазнали пошкоджень оселі, заклади освіти, фермерське господарство.

Про ситуацію на Харківщині на 23 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, минулої доби окупанти обстріляли щонайменше 18 населених пунктів в Куп'янському, Чугуївському, Харківському та Ізюмському районах області.

У селі Подоли Куп'янського району дістав поранень 40-річний чоловік, його доправили до лікарні у стані середньої тяжкості.

У Вовчанську пошкоджені шість житлових будинків і два заклади освіти. У селі Нестерне Вовчанської громади — будівлі фермерського господарства.

У селі Чернещена Ізюмського району зруйновано приватний житловий будинок, пошкоджені електроопори.

Російські військові також вдарили ракетами по Харкову, поранені двоє людей.

«Мінна небезпека на деокупованих територіях залишається високою. Вчора в Ізюмі 55-річний працівник лісгоспу наступив на міну «пелюстка» та отримав вибухове поранення», — додав голова ОВА.

Фото: Telegram/Олег Синєгубов

Вранці 23 лютого окупанти знову обстріляли Куп’янськ.

«Внаслідок ранкового обстрілу зазнали поранень дві цивільні жінки. Наразі медики надають постраждалим необхідну допомогу», — сказав Синєгубов.

Фото: Telegram/Олег Синєгубов

Пожеж від обстрілів минулої доби не було, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Рятувальники двічі виїжджали на перевірку після обстрілів. У Харкові зафіксували пошкодження промислового об’єкту після ракетного удару. У Вовчанську — приватних осель і навчальних закладів після артобстрілу.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 23 лютого 2023 року За добу з 22 по 23 лютого 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Среда, 22 февраля 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 23 лютого, на Слобожанському напрямку — без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань рф не фіксували. Водночас російські військові обстріляли райони Тимофіївки, Стрілечої, Стариці, Вовчанська,  Вільчі, Бударок, Амбарного та Бологівки у Харківській області.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони Кам’янки, Дворічної, Гряниківки, Котлярівки й Берестового.

«Ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках», — зазначили у відомстві.


Попередньої доби, 21 лютого, російська армія обстріляла три райони Харківщини. У Куп'янську чоловік дістав поранень, його шпиталізували у стані середньої тяжкості.