Web Analytics

У Куп’янську від обстрілу поранений цивільний

Минулої доби, 21 лютого, російська армія обстріляла три райони Харківщини. У Куп'янську чоловік дістав поранень, його доправили до лікарні у стані середньої тяжкості.

Про ситуацію на Харківщині на 22 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог обстріляв щонайменше 20 прикордонних населених пунктів в Чугуївському, Куп'янському та Харківському районах області», — зазначив він.

У Куп'янську ракетним обстрілом пошкоджені футбольне поле та трибуна стадіону, будівля дитячого садка та п’ятиповерховий будинок. Дістав поранень чоловік, його шпиталізували у стані середньої тяжкості.

Упродовж дня під вогнем були Вовчанськ та селище Вільча. Пошкоджені житлові будинки.

У Дворічній Куп'янського району зафіксоване пряме влучання ворожого снаряда в житловий будинок.

Поранений під час обстрілу Куп’янська — місцевий житель, йому 54 роки, уточнюють у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

За його даними, 21 лютого Куп’янськ неодноразово піддавався атакам. Після артилерійського удару по житловому кварталу в дитсадку пошкоджено фасад та павільйони, вибито вікна.

Під час обстрілів Вовчанська та Дворічної зазнали пошкоджень приватні будинки, господарчі споруди та гараж.

Фото: ГУНП у Харківській області

Фото: ГУНП у Харківській області

За добу від обстрілів сталася одна пожежа — у Вільчі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

«Снаряд влучив у приватне домоволодіння, після чого зайнявся вагончик на площі 15 кв. м. Протягом 20 хвилин пожежу загасили», — розповідають у ДСНС.

Рятувальники також двічі виїжджали на перевірку після обстрілів — до Куп’янська та Дворічної.

Фото: ГУНП у Харківській області

Фото: ГУНП у Харківській області

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 22 лютого, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань РФ не фіксували. Російських обстрілів зазнали райони більш ніж 20 населених пунктів на Харківщині, серед них Стрілеча, Мороховець, Стариця, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Волохівка,  Бударки, Бологівка та Колодязне.

На Куп’янському напрямку під вогнем опинилися райони Дворічної, Гряниківки, Котлярівки, Куп’янська і Берестового.

«Ворог і далі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках», — кажуть у Генштабі.


Попередньої доби, 20 лютого, російська армія також обстрілювала три райони Харківщини, зазнали пошкоджень приватні оселі, електромережі тощо.