Web Analytics

У Куп’янську від обстрілу пошкоджені дитячий садок і спортивний об’єкт

Минулої доби, 20 лютого, російська армія обстріляла три райони Харківщини. Зазнали пошкоджень оселі, господарчі споруди, спортивний об’єкт і дитсадок.  

Про ситуацію на Харківщині на 21 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог обстрілював понад 25 прикордонних населених пунктів в Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах», — зазначив він.

Пізно увечері 20 лютого війська РФ обстріляли ракетами Куп'янськ: пошкоджені заклад дошкільної освіти та спортивний об'єкт. Вночі під вогнем також було селище Ківшарівка.

У Дворічній та Новоосиновому зазнали пошкоджень щонайменше чотири житлові будинки, господарчі споруди.

У Вовчанську також пошкоджено приватний будинок.

«На щастя, внаслідок обстрілів ніхто не постраждав», — зазначив Синєгубов.

У селі Рубіжне Чугуївського району зранку 21 лютого на невідомому вибуховому пристрої підірвався мирний житель. На місце виїхала бригада медиків. У якому стані поранений, поки невідомо.

За даними Головного управління Нацполіції в Харківській області, загалом зазнали пошкоджень близько 10 приватних осель, електромережі тощо.

Обстріли розслідують за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник увечері 20 лютого казав, що, за попередніми даними, окупанти вдарили по Куп’янську ракетами С-300.

Вранці він поширив фото наслідків обстрілу.

«Вчора ввечері у Куп'янську окупанти вчергове вступили у бій з цивільними об'єктами. Цього разу від обстрілів постраждала спортивна будівля, на територію якої потрапив ворожий снаряд», — прокоментував Мельник.

Фото: Telegram/Генерал Марсель

«Також Куп'янськ — і наслідки бою окупантів з дитячим садочком», — додав він.

Фото: Telegram/Генерал Марсель

Від обстрілів за добу сталися дві пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

У Новоосиновому горів приватний будинок на площі 30 кв. м, його гасили півтори години. У Вовчанську від влучання снаряда зайнялися перекриття та дах приватного будинку, полум’я поширилося на 80 кв. м.

Рятувальники також двічі виїжджали на перевірку після обстрілів. У Дворічній зафіксували пошкодження трьох житлових будинків і парканів. У Новоосиновому один будинок зруйнований, ще один і господарча споруда — пошкоджені.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 21 лютого 2023 року За добу з 20 по 21 лютого 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Понедельник, 20 февраля 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 21 лютого, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань РФ не фіксували. Окупанти обстріляли райони Стрілечої, Красного, Зеленого, Тернової, Бочкового, Малої Вовчі, Озерного, Григорівки, Дворічної та Куп’янська. Також — завдали авіаудару по селу Гранів з території Росії.

На Куп’янському напрямку обстрілювали Дворічну, Гряниківку, Піщане, Крохмальне і Першотравневе. ЗСУ також відбили атаки окупантів в районах Гряниківки й Масютівки.

«Ворог і далі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках у районах Невського, Бахмута, Новобахмутівки, Водяного та Мар’їнки», — кажуть у Генштабі.


Попередньої доби, 19 лютого, російська армія також обстрілювала три райони Харківщини. Пошкоджені будівлі ДСНС і медзаклад.