Web Analytics

На Харківщині від обстрілів горіли гаражі та ангар, пошкоджені оселі

Минулої доби, 15 лютого, російська армія обстріляла три райони Харківщини. За даними обладміністрації, поранених немає.

Про ситуацію на Харківщині на 16 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворожого вогневого впливу зазнали населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Богодухівського районів області», — повідомив він.

Куп’янськ обстрілювали двічі. Після ранкового удару пошкоджені щонайменше шість приватних будинків та господарчі споруди. Після вечірнього — згоріли ангар, гаражі та п’ять автомобілів, включно з двома автобусами.

Під вогнем опинилося й селище Дворічна: вибито вікна у декількох приватних будинках.

Російські війська також обстріляли із РСЗВ «Ураган» село Світличне Золочівської громади: зазнали пошкоджень домогосподарство та електромережі. 

По Вовчанську окупанти вдарили з артилерії: пошкоджені приватні будинки.

«На щастя, без постраждалих», — зазначив голова ОВА.

За добу від обстрілів спалахнули три пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

«15 лютого ворог тричі обстрілював приватний житловий сектор Куп’янська. Сталося декілька пожеж. Горіли: прибудова до приватного житлового будинку, господарча споруда на загальній площі близько 50 кв. м, а також приватне підприємство на площі 700 кв. м, де горів ангар з автобусами», — перелічили у ДСНС.

У Вовчанську рятувальники виїжджали на перевірку після обстрілів: зафіксували пошкодження трьох приватних осель.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 16 лютого, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань РФ не фіксували. Натомість окупанти обстріляли райони Гранова, Світличного, Стрілечої,  Вовчанська, Землянок, Рубленого, Красного Першого, Новомлинська, Дворічної та Крейдянки Харківської області. По Гранову й Удах завдали авіаудару.

На Куп’янському напрямку під вогнем були Гряниківка та Кучерівка.

«Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, в районах Гряниківки, Бахмута, Авдіївки, Мар’їнки та Вугледара», — зазначили у Генштабі.


Попередньої доби, 14 лютого, російська армія обстріляла райони щонайменше 20 населених пунктів на Харківщині. У Куп'янську зазнав пошкоджень п'ятиповерховий житловий будинок.