Web Analytics

На Харківщині від обстрілів пошкоджені амбулаторія, пансіонат і дитсадок

Минулої доби, 18 січня, армія РФ обстрілювала прикордонні громади трьох районів Харківщини. Пошкоджені житлові будинки, дитячий садок, амбулаторія, пансіонат для літніх людей.

Про ситуацію на Харківщині на 19 січня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Окупанти продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів Харківщини», — зазначив він.

У Куп’янську пошкоджені житловий будинок та приватне підприємство. У Дворічній — приватний будинок, господарчі споруди.

У Вовчанську окупанти поцілили у два двоповерхові багатоквартирні будинки: вибиті вікна і зруйновано дах. Також є влучання в амбулаторію.

У селищі Вільча зазнали пошкоджень п’ять приватних будинків.

«Був «приліт» у Вовчанський геріатричний пансіонат, пошкоджені вікна корпусу. Також зафіксовано влучання ворожих снарядів у дитячий садок. На щастя, обійшлося без постраждалих», — додав Синєгубов.

За добу від обстрілів було одне займання — у Дворічній, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Пожежа спалахнула близько 12:25.

«Снаряд влучив у господарчу споруду, підпаливши її. На момент прибуття рятувальників площа пожежі склала 10 кв. м. Вже о 12:35 вогонь вдалось ліквідувати. Постраждалих немає», — кажуть у ДСНС.

Ще двічі рятувальники виїжджали на перевірку після обстрілів. У Куп’янську зафіксували пошкодження споруд на території приватного підприємства.

Доповнено 12:20. Близько 08:30 19 січня російські окупанти протягом години били з артилерії по селу Тимофіївка Богодухівського району, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Зафіксовано близько 20 ударів. 

За попередньою інформацією, постраждалих немає. Пошкоджено чотири приватні будинки та господарські споруди.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 19 січня, на Слобожанському напрямку ситуація — без змін.

«У прикордонних з Україною районах наступальних угруповань противника не виявлено», — стверджують у штабі.

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони Бударок, Землянок, Гатища, Зеленого, Вовчанська, Тернової, Красного, Кам’янки, Чугунівки, Новомлинська та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському напрямку окупанти били по районах Курилівки, Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синьківки, Берестового і Табаївки Харківської області.

На Лиманському напрямку російські війська обстріляли позиції Сил оборони біля Дружелюбівки.


Попередньої доби, 17 січня, армія РФ також била по прикордонню трьох районів Харківщини. У Ківшарівці зазнав поранень фельдшер місцевої лікарні.