Web Analytics

Під Бахмут і Соледар перекинуть додаткові підрозділи ЗСУ

Українські війська тримають оборону Бахмута і Соледара на Донеччині, хоча Міноборони визнає, що ситуація там залишається складною. На цю ділянку фронту планують перекинути додаткові підрозділи ЗСУ.

Російські ЗМІ наприкінці минулого тижня поширювали інформацію про нібито прорив окупантів у районі Соледара Донецької області, неподалік Бахмута. 8 січня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що у Соледарі «зараз дуже важко», і взагалі на сході ситуація складна. 

«На деяких ділянках Донецької області ми потрохи, крок за кроком, просуваємось вперед. А на деяких — наступає ворог. Наступає не лише регулярна армія, але й приватні. Сконцентрували вони там чималі зусилля для того, щоб вийти на кордони Донецької області або, принаймні, з пропагандистською метою захопити бодай якийсь населений пункт», — сказала вона.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 8 січня зазначив, що ситуація на передовій за перший тиждень року не зазнала суттєвих змін. Тривають важкі бої на Луганщині та Донеччині.

«Бахмут тримається попри все. І хоча більша частина міста зруйнована російськими ударами, наші воїни відбивають там постійні спроби російських наступів. Соледар тримається. Хоча там іще більше руйнувань і дуже тяжко», — сказав глава держави.

Цю ділянку Зеленський назвав «одним з найбільш кривавих місць на фронті».

Президент додав, що командувач напрямку, очільник Сухопутних військ Олександр Сирський, 8 січня об’їхав українські війська, які обороняються на підступах до Бахмута і Соледара.

«Він відзначив бійців нагородами за стійкість. На місці організовував кроки, які необхідні для зміцнення нашої оборони. Зокрема, перекидання додаткових підрозділів. І посилення вогню по окупантах», — розповів Зеленський.

«Треба розуміти, що всі наші позиції, всі наші дії в обороні взаємопов’язані, і від стійкості та ефективності дій у кожній точці фронту залежить стійкість та ефективність дій на фронті загалом», — зауважив він.

Командування Сухопутних військ ЗСУ додає, що Олександр Сирський обговорив з командирами підрозділів, які стоять на захисті Бахмуту та Соледару, поточну ситуацію на фронті.

«Під час роботи були надані практичні рекомендації та визначено подальші дії для зміцнення нашої обороноздатності», — мовиться у повідомленні.

Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський обговорив з командирами підрозділів, які...

Опубликовано Сухопутні війська ЗС України Воскресенье, 8 января 2023 г.

Зранку 9 січня Олександр Сирський розповів, що Соледар спробували штурмувати найманці з російської «Приватної військової  компанії Вагнера», але зазнали невдачі.

«Ворог знову здійснив відчайдушну спробу штурму міста Соледар з різних напрямків та кинув у бій найбільш професійні загони «вагнерівців». Разом з тим, завдяки мужності наших захисників, умілому та грамотному застосуванню вогневого ураження, противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив, попри пропагандистські ворожі заяви про нібито захоплений Соледар», — заявив він.


США пообіцяли Україні подальшу фінансову та військову підтримку у війні з Росією — зокрема комплекси протиповітряної оборони Patriot. 

Услід за Сполученими Штатами Німеччина також планує передати Україні комплекс Patriot.