Web Analytics

До Золочівської громади повертають газ та електрику

У прикордонній Золочівській громаді Богодухівського району Харківщини, яка регулярно потерпає від російських обстрілів, майже повністю відновили постачання газу та електрики.

Газопостачання вже є у всій Золочівській громаді, зокрема й у двох деокупованих населених пунктах, повідомили у Харківській обладміністрації. Електрику повернули до восьми прикордонних сіл.

За даними начальника Богодухівської районної адміністрації Анатолія Рисцова, без світла ще залишаються села Гур’їв Козачок, Сотницький Козачок, Цилюрики та частково — Макарове. Ремонт мереж триває.

У громаді також відновили мобільний зв'язок, працюють відділення «ПриватБанку» і «Нової Пошти», продуктові магазини, кафе та аптеки. Проводиться ямковий ремонт доріг.

«Близько 60% земель сільськогосподарського призначення в громаді не використовуються, багато руйнувань зазнали підприємства. Кожного дня ми спрямовуємо групи саперів туди, де потрібна допомога», — зазначив Рисцов.

Наслідки обстрілів Золочівської громади. Фото: Харківська обласна прокуратура

Триває прийом документів від жителів громади, чиє майно зазнало пошкоджень від обстрілів. На 26 грудня зареєстрували 622 заяви.

«На підставі поданих документів складаються акти обстеження будівель. Людей, чиє майно було пошкоджене, забезпечують будівельними матеріалами», — кажуть в ОВА.


Енергетики повернули світло до двох сіл під Харковом, знеструмлених від початку повномасштабного вторгнення. Безруки вже заживили повністю, Слатине — частково.