Web Analytics

Енергетики повернули світло до двох сіл під Харковом

У двох селах під Харковом, знеструмлених від початку повномасштабного вторгнення РФ, поновлюють електропостачання. Безруки вже заживили повністю, Слатине — частково. 

Про поновлення електропостачання повідомили 27 грудня у «Харківобленерго».

За інформацією компанії, село Безруки вже заживили повністю. Зараз ремонтні бригади працюють у Слатиному: там зі світлом вже понад 600 будинків.

Щоб повернути електрику до сіл, довелося відновити п'ять електропідстанцій, замінити пошкоджені трансформатори та опори, відремонтувати повітряні лінії.

Фото: «Харківобленерго»

«Руйнування дуже великі. Тільки для заживлення перших споживачів замінили три трансформатори та 30 високовольтних опор. І це тільки початок», — кажуть у Дергачівському підрозділі обленерго.

Також триває ремонт підстанцій та повітряних ліній Дергачівської громади. У планах на початок наступного року — заживлення села Прудянка, яке без світла з 3 березня.

«Після відновлювальних робіт на підстанції, а також коли сапери проведуть розмінування, і ми зможемо відремонтувати всі пошкоджені лінії, сюди подадуть напругу», — обіцяють в обленерго.

Далі у планах — села Цупівка, Великі та Малі Проходи, Токарівка та Кочубеївка.


Президент Володимир Зеленський призначив державні нагороди сімом працівникам «Харківобленерго». Одному з них, Андрію Власенкову — посмертно.