Web Analytics

На Куп’янщині ексгумували тіло чоловіка, вбитого військовими РФ

Поліція Харківщини продовжує розслідувати злочини, скоєні військовими РФ під час окупації частини регіону. У Куп'янському районі ексгумували тіло чоловіка, вбитого загарбниками, на Чугуївщині — знайшли у школі російські підручники.

Тіло 51-річного жителя Куп’янщини ексгумували 14 грудня, повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області. За даними слідства, його вбили військові РФ.

«Наприкінці вересня в селі Петропавлівка подружжя на автівці поверталося до свого будинку. У цей час окупанти з автомата розстріляли машину. Жінка вижила. Чоловік загинув від вогнепального поранення», — розповідають правоохоронці.

Тіло скерували на судово-медичну експертизу.

Справу розслідують за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Максимальне покарання, яке вона передбачає — довічне ув’язнення.

Фото: ГУНП у Харківській області

Ще один злочин розслідують у звільненому селі Хотомля на Чугуївщині. У місцевій школі поліцейські знайшли майже 500 російських підручників. 55-річну директорку закладу підозрюють у колабораціонізмі — за ч. 3 ст. 111-1.

За інформацією слідства, жінка агітувала викладачів закладу співпрацювати з окупантами та впроваджувала російські стандарти освіти.

Директорці загрожує до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади до 15 років.

Фото: ГУНП у Харківській області


У Куп’янському районі заочно оголосили підозру в колабораціонізмі двом чоловікам, які погодилися працювати у створеній окупантами незаконній місцевій «адміністрації». Один з них раніше працював у Куп’янській міськраді.