Web Analytics

У Куп'янську експосадовця міськради підозрюють у колабораціонізмі — прокуратура

У Куп’янському районі Харківщини заочно оголосили підозру в колабораціонізмі двом чоловікам, які погодилися працювати у створеній окупантами незаконній місцевій «адміністрації». Один з них раніше працював у Куп’янській міськраді.

Підозрюваний — колишній спеціаліст Управління земельних ресурсів і екології Куп’янської міськради, розповіли у Харківській обласній прокуратурі. За даними слідства, з березня 66-річний чоловік співпрацював з окупантами.

«Він обійняв псевдопосаду «головного спеціаліста відділу природних ресурсів і екології» так званої «військово-цивільної адміністрації Куп'янська». Виконував всі вказівки нової «влади» та отримував зарплату в російських рублях», — зазначили у прокуратурі.

Експосадовцю заочно оголосили підозру в колабораціонізмі — за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею — 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 15 років і з конфіскацією майна.

У колабораціонізмі підозрюють і 36-річного жителя селища Ківшарівка. За інформацією слідства, у липні він також влаштувався до окупаційної місцевої «адміністрації» — «начальником сектору моніторингу та контролю».

«Він проводив інвентаризацію сільськогосподарських підприємств міста для передачі інформації окупантам та виконував інші незаконні вказівки російських загарбників», — стверджують у прокуратурі.

За ч. 5 ст. 111-1 чоловікові загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.


​​Правоохоронці також оголосили підозру в колабораціонізмі депутатці Куп’янської районної ради  на Харківщині. Їй загрожує до 10 років ув'язнення.