Web Analytics

У Харкові тимчасово не прийматимуть заявки на грошову допомогу від ООН

Пункти реєстрації на отримання грошової допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців тимчасово не працюватимуть. До кінця тижня прийматимуть лише тих, хто записаний у чергу.

Прийом призупиняється із 17 грудня і до кінця року, повідомили у Харківській міськраді.

«Ця пауза в роботі дуже потрібна і нам, і партнеру, щоб обробити всі заявки. Тому наступні кілька тижнів ми не матимемо змоги приймати нових охочих», — пояснили у фонді «Право на захист», який веде реєстрацію.

За інформацією Центру надання адміністративних послуг Харкова, до кінця тижня пункти прийматимуть лише тих, хто попередньо записаний у чергу. Усім, хто вже зареєструвався, виплати надходитимуть і далі.

Фахівці пунктів можуть телефонувати для уточнення інформації. Але — обов’язково мають представитися, назвати номер заявки та дату реєстрації, щоб людина могла переконатися, що їй телефонує не шахрай.

У ЦНАП наголошують: фахівці в жодному разі не вимагатимуть назвати CVV-код (тризначний код на зворотній стороні банківської картки).

«Якщо у вас запитують такі дані, зокрема просять ввести їх за посиланням — це шахраї», — попереджають у центрі.

Фото: unhcr.org

Як і раніше, інформацію розміщуватимуть у Telegram-каналі «Допомога ВПО від УВКБ ООН».

Також продовжує працювати гаряча лінія УВКБ ООН: 0 800 30 77 11.


Заявки на грошову допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців на Харківщині приймали з жовтня. Йдеться про 2220 грн на одну людину щомісяця упродовж трьох місяців.