Web Analytics

У Харкові можна отримати грошову допомогу від ООН: що потрібно

У міському Центрі надання адміністративних послуг Харкова з 14 жовтня прийматимуть заявки на грошову допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Йдеться про 2220 грн на одну людину щомісяця.

Як подати заявку, розповіли у Харківській міськраді.

Гроші можуть отримати жителі Харкова та області — переселенці, які постраждалі від воєнних дій, а також ті, хто повернувся додому (зокрема з-за кордону) і входить до таких категорій:

  • родина, яка має лише одного з батьків з одним або кількома дітьми до 18 років або з літніми людьми (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна або декілька самотніх літніх людей віку (55 років і старше) або літня людина з однією чи кількома дітьми до 18 років;
  • родина, де є щонайменше одна людина з особливими потребами (з інвалідністю, хронічними захворюваннями тощо);
  • прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Не зможуть зареєструватися родини, які вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, або якщо місячний дохід на кожного члена сім'ї більший за 5,4 тис. грн.

Розмір допомоги — 2220 грн на одну людину щомісяця.

Фото (ілюстративне): kharkivoda.gov.ua

Заявки прийматимуть фахівці благодійного фонду «Право на захист».

«Для зручності, а також щоб уникнути скупчення людей, ми впроваджуємо попередню реєстрацію в електронній черзі. Людина може обрати зручну дату і час прийому. Якщо вільних дат немає, то треба почекати, коли вони знову з'являться», — зазначила координаторка програми грошової допомоги фонду в Харкові Тетяна Баглай.

Для збору даних мають прийти всі члени сім'ї. Треба взяти:

  • податковий номер (ІПН);
  • паспорт або інші документи, що посвідчують особу;
  • довідку ВПО (за наявності);
  • номер банківської картки головного заявника та інші документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (свідоцтво про народження дитини, про опіку, довідки про інвалідність тощо).

Пункт реєстрації заяв — у міському ЦНАП: вул. Гімназійна набережна, 26.

Графік роботи: з понеділка по п'ятницю, з 9:00 до 17:00.

Попередньо записатися на прийом можна за посиланням.

Детальніша інформація є на сайті БФ «Право на захист».


На звільнених територіях Харківщини запустили пілотний проєкт: людям, які були змушені жити в окупації, видаватимуть разову грошову допомогу — по 1200 грн. Фінансування забезпечує Червоний Хрест, доставку та роздачу грошей — «Укрпошта».