Web Analytics

У Боровій двох чоловіків і жінку підозрюють у колабораціонізмі — поліція

В Ізюмському районі Харківщини двом чоловікам і жінці заочно оголосили підозру в колабораціонізмі. За даними правоохоронців, під час окупації вони погодилися працювати у створеній російськими загарбниками «народній міліції» в селищі Борова.

Підозрювані — 31-річна жінка та чоловіки 31 та 27 років, кажуть у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

«Вони обіймали посади в новоствореному правоохоронному органі «народної поліції» селища Борова.  Вони приймали заяви від громадян, вели «розслідування» злочинів, складали доповідні записки на ім'я керівника, здійснювали патрулювання території обслуговування, закликали місцевих мешканців «працевлаштуватись» у новостворений правоохоронний орган», — йдеться у повідомленні ГУНП.

Один чоловік з квітня працював «старшим патрульним». Він допитував жителів, патрулював громаду, арештовував автомобілі, шукав і вилучав боєприпаси.

Другий чоловік у квітні влаштувався «оперуповноваженим». Він також патрулював територію, відбирав пояснення та допитував жителів.

Жінка стала «дізнавачем»: вона розслідувала кримінальні правопорушення, призначала затриманим покарання — громадські роботи — та контролювала їх виконання.

#поліція_Харківщини Добровільно співпрацювали з окупантами – В Ізюмському районі слідчі заочно повідомили про підозру "...

Опубликовано Поліція Харківської області Суббота, 10 декабря 2022 г.

Усім трьом заочно оголосили підозру в колабораційній діяльності — за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, додали у Харківській обласній прокуратурі.  

Максимальне покарання за цією статтею — 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади до 15 років в з конфіскацією майна.

Двоє чоловіків та жінка підозрюються у колабораціонізмі: працювали у «народній міліції» За процесуального...

Опубликовано Харківська обласна прокуратура Пятница, 9 декабря 2022 г.


Підозру в колабораційній діяльності також заочно оголосили ще двом чоловікам у Куп’янському районі та одному — в Ізюмському. За даними слідства, вони влаштувалися «правоохоронцями» до незаконно створеної російськими окупантами «адміністрації».