Web Analytics

Трьох чоловіків на Куп’янщині та Ізюмщині підозрюють у колабораціонізмі

Підозру в колабораційній діяльності заочно оголосили ще двом чоловікам у Куп’янському районі та одному — в Ізюмському. За даними слідства, вони влаштувалися «правоохоронцями» до незаконно створеної російськими окупантами «адміністрації».

Один з підозрюваних — 53-річний чоловік, який з березня до вересня працював на створену окупаційну «адміністрацію» в Куп’янську, повідомили у Харківській обласній прокуратурі. 

«Він присягнув на вірність державі-агресору та обійняв псевдопосаду «дільничного інспектора» у так званому «Управінні внутрішніх справ ВЦА Харківської області», — кажуть у прокуратурі.

Чоловікові заочно оголосили підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: Харківська обласна прокуратура

У тому ж Куп’янському районі заочно оголосили підозру в колабораціонізмі колишньому правоохоронцю — також за ч. 7 ст. 111-1.

За інформацією слідства, колишній дільничний офіцер Куп’янського райвідділу поліції перейшов на бік загарбників після окупації Шевченкового. У липні він влаштувався «виконувачем обов’язки дільничного інспектора поліції» у незаконній «адміністрації» окупантів.

«Експравоохоронець виконував всі вказівки російських кураторів: він спільно з окупантами відбирав техніку у місцевих фермерів та «здавав» псевдовладі проукраїнськи налаштованих громадян», — розповіли у прокуратурі.

На початку вересня чоловіка підвищили: він став «начальником пункту поліції» у Шевченковому.

Фото: Харківська обласна прокуратура

В Ізюмському районі в колабораціонізмі підозрюють 31-річного жителя Балаклії, повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

«Під час окупації він добровільно працевлаштувався на роботу до незаконно створеного органу так званої «народної міліції» на посаду патрульного», — кажуть у ГУНП.

Після деокупації міста чоловік втік, йому заочно оголосили підозру за тією ж статтею.

Фото: ГУНП у Харківській області


Дзержинський районний суд Харкова ухвалив обвинувальний вирок жителю Куп’янська, який очолював комунальне підприємство під час окупації міста. Чоловікові призначили п’ять років ув’язнення.

Фото на головній: Харківська ОВА