Web Analytics
Обстріли Харківщини 24 жовтня: у Дворічній спалахнув житловий будинок | MediaPort

Минулої доби, 24 жовтня, війська РФ обстрілювали громади Куп’янського, Чугуївського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів Харківщини. Зазнав поранень 36-річний чоловік.

Про ситуацію в регіоні на 25 жовтня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог продовжував терор цивільного населення Харківщини. Зокрема, окупанти обстріляли міста Куп’янськ та Вовчанськ, а також населені пункти Куп’янського, Чугуївського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів», — зазначив він.

По Куп’янську війська РФ завдали ракетного удару, за попередніми даними — з комплексу С-300. Пошкоджено адміністративну будівлю. У Дворічанській громаді зазнав пошкоджень житловий будинок, спалахнула пожежа. Ніхто не постраждав.

У Золочівській громаді з пораненням шпиталізували 36-річного тракториста. У Куп’янському районі — трьох людей, які дістали поранень напередодні.





За добу від обстрілів сталася одна пожежа, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Займання сталося близько 15:45 у селищі Дворічна Куп‘янського району. Горів житловий будинок на площі 150 кв. м, його гасили 20 рятувальників. Щоб приборкати полум’я, знадобилося три години. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Сапери служби знешкодили ще 455 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міст Куп‘янська та Ізюма рятувальники привезли 28 тонн води.

Харківська область: оперативна інформація станом на 07:00 25 жовтня 2022 року За добу з 24 по 25 жовтня рятувальники…

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Понедельник, 24 октября 2022 г.



За даними Головного управління Нацполіції в Харківській області, від початку деокупації в регіоні вже зареєстрували 1946 воєнних злочинів. З них 1713 — за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни), ще 197 — за ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Правоохоронці просять повідомляти про факти смерті або поранення людей, обстріли та розкрадання майна, позбавлення волі, насильницькі дії чи катування, пограбування, незаконне заволодіння транспортом, а також про підозрілих людей, колаборантів, вербувальників, корегувальників, спостерігачів тощо.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на 25 жовтня, на Слобожанському напрямку окупанти обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Ветеринарного, Вільхуватки, Вовчанська, Дворічної, Кам’янки, Красного, Стариці, Стрілечої, Хатнього та Чугунівки на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків та артилерії обстріляли райони Кислівки Харківської області, Невського і Стельмахівки Луганської області, а також Берестового, Зарічного, Тернів, Торського і Ямполівки на Донеччині.

Загалом минулої доби окупанти завдали три ракетні та 12 авіаційних ударів по об’єктах на території України, здійснили понад 60 обстрілів з РСЗВ.


Попередньої доби, 23 вересня, російські окупанти також обстрілювали громади Куп’янського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів Харківщини.