Web Analytics
На Харківщині шпиталізували двох поранених від обстрілів | MediaPort

Минулої доби, 18 жовтня, російська армія вдарила ракетами по Харкову, також обстріляла три райони області. З пораненнями шпиталізували двох жителів

Про ситуацію в регіоні на 19 жовтня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог завдавав ракетних ударів по Харкову та продовжував терор мирного населення прилеглих до лінії зіткнення та кордону з РФ територій Чугуївського, Харківського та Куп’янського районів», — зазначив він.

За добу з пораненнями шпиталізували двох людей: 28-річну жінку в Чугуївському районі та 57-річного чоловіка в Куп’янському.





За добу від обстрілів спалахнули три пожежі, інформують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були в Основ‘янському районі Харкова та на Куп’янщині.

«Горіли складська будівля, приватний житловий будинок та господарча споруда», — уточнюють у ДСНС.

Сапери служби за добу знешкодили 709 вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники також продовжували підвозити до деокупованих Куп’янська та Ізюма воду — близько 28 тонн.



Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 19 жовтня, за добу російські військові завдали 10 ракетних та 18 авіаційних ударів по об’єктах на території України, здійснили понад 76 обстрілів з РСЗВ.

«Ударів противника зазнали райони понад 10 населених пунктів. Серед них — Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Курахове Донецької області, Трихати Миколаївської області та Миколаїв», — мовиться у зведенні штабу.

На Слобожанському напрямку окупанти також обстрілювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Вовчанських Хуторів, Волохівки, Гатища, Красного, Огірцевого, Стариці, Стрілечої та Хатнього.

На Куп’янському — з танків, ствольної та реактивної артилерії обстрілювали райони Берестового, Дворічної, Гряниківки, Кам’янки, Кислівки, Котлярівки та Стельмахівки.

Підрозділи Сил оборони також відбили атаки загарбників в районах Огірцевого і Дворічної.


Вранці 18 жовтня російські війська вчергове вдарили по Харкову — за даними обладміністрації, випустили з Бєлгорода вісім ракет. Протиповітряна оборона збила дві з них. Поранених немає.

Фото на головній: Харківська ОВА