Web Analytics

Ракетні удари 10 жовтня: відомо вже про 19 загиблих

Кількість загиблих від масованого російського удару 10 жовтня збільшилася до 19. Ще понад 100 людей дістали поранень.

Оновлені дані навели вранці 11 жовтня у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

«За попередніми даними, загинуло 19 людей, ще 105 були травмовані», — зазначили у відомстві.

Росіяни поцілили по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури у 12 областях та Києві. Спалахнули понад 30 пожеж, у багатьох громадах зникла електроенергія. На ранок без світла залишалися понад 300 населених пунктів у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Рятувальники запустили 22 електростанції: 15 — для медичних закладів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській та Чернігівській областях, ще сім — для об’єктів критичної інфраструктури. 

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомляє про 19 загиблих і 108 поранених, серед них — правоохоронці.

Пошкоджені майже 200 об’єктів інфраструктури.

«Можу підтвердити, що пошкоджено 199 об'єктів. Із них 46 — це приватні будинки,  30 — багатоквартирні, 98 інших об'єктів, зокрема школи, лікарні та дитячі садки», — перелічив він.

Він також наголосив, що на сигнали повітряної тривоги необхідно одразу реагувати будь-де: у громадському транспорті, закладах освіти чи харчування тощо.

«Тільки в цьому випадку ми можемо максимально зберегти здоров’я та життя наших людей. І вчорашній день тому підтвердження. Вчорашні удари були направлені на цивільну, критичну інфраструктуру і просто на мирних громадян», — сказав очільник Нацполіції. 


Російська армія 10 жовтня завдала масованого удару по регіонах України: задіяла ракети та безпілотники. За даними Генерального штабу ЗСУ, окупанти запустили 84 крилаті ракети та 24 безпілотники ЗСУ збили 43 ракети та 13 дронів. В об'єкти енергетики влучили десятки ракет в 11 областях та Києві, сталися перебої з електропостачанням. 

У Харкові російські загарбники також поцілили в енергетичний об'єкт. У місті зникло світло, були проблеми з водою.