Web Analytics

Харківщина залишається частково знеструмленою після ракетних ударів РФ

У населених пунктах Харківської області, в тому числі Харкові, частково відновили електропостачання після ракетних обстрілів РФ вранці 10 жовтня. 

Станом на 18:00 у Харкові та області відновили електропостачання на 40-50%, повідомив ввечері 10 жовтня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

«Орієнтовне повне завершення відновлювальних робіт — до кінця доби», — повідомив він.

За інформацією Синєгубова, 10 жовтня Росія випустила по Харкову дев'ять ракет, частину з яких збили сили Протиповітряної оборони. Пошкодження інфраструктури — значні. 

За даними «Харківобленерго», у Харкові частково знеструмленим залишається Шевченківський район. 

В об'єкти енергетики влучили десятки ракет в 11 областях та Києві, повідомив голова Уряду Денис Шмигаль

«За попередньою інформацією, більшість об'єктів енергетичної інфраструктури зможемо відновити вже сьогодні. Частина запрацює завтра. Вже відновлено енергопостачання в місті Суми, йде процес у Житомирі та Харкові. Введено графік аварійних відключень у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях», — повідомив прем'єр-міністр України. 

Протягом кількох найближчих днів українців просять обмежити споживання електроенергії, особливо у вечірні години. 

«За можливості не вмикайте найбільш енерговитратні прилади (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски). Це зменшить навантаження на нашу енергосистему та дозволить максимально швидко відновити інфраструктуру», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Обстріли України 10 жовтня: ППО збила половину російських ракет