Web Analytics

Окупанти облаштували «шпиталь» у підвалі в Ізюмі — поліція

Слідчі та криміналісти Нацполіції оглянули «госпіталь» російських окупантів у нещодавно звільненому Ізюмі на Харківщині. Знайшли шприці, перев’язувальні матеріали, медпрепарати тощо: термін придатності деяких сплив у 1950-60-х роках.

Про умови у «шпиталі», який військові РФ облаштували у підвалі одній з будівель в Ізюмі, розповіли у пресслужбі Нацполіції.

«Виявлений «госпіталь» під час окупації був закритим об’єктом: сюди могли потрапити лише російські військові, які отримали поранення після зустрічі з нашими захисниками», — кажуть у поліції.

У будівлі сапери знайшли та знешкодили залишену окупантами розтяжку.

Фото: npu.gov.ua

«Імпровізовані «палати» були облаштовані безпосередньо у підвальних приміщеннях. Зважаючи на сліди крові, поранені лежали прямо на підлозі. Саме тут, у жахливих антисанітарних умовах, їм надавали так звану медичну допомогу», — зазначають у пресслужбі.

Під час огляду знайшли перев’язувальні матеріали, шприці, милиці, медпрепарати. Термін придатності деяких з них сплив у 1950-60-х роках, стверджують правоохоронці.

Також знайшли одяг зі слідами крові, розпароване взуття.

«Усі ці речі долучені до матеріалів кримінального провадження. І вони допоможуть встановити, хто і кого «лікував» у цьому «госпіталі», — мовиться у повідомленні НПУ.


В Ізюмі є щонайменше три місця, де масово поховані загиблі під час російської окупації, заявив президент Володимир Зеленський. У першому з них вже завершили ексгумацію: знайшли 447 тіл.