Web Analytics

Окупанти обстріляли Козачу Лопань перед роздачею гуманітарної допомоги — НГУ

Російські військові намагалися зірвати роздачу гуманітарного вантажу в Козачій Лопані на Харківщині: обстріляли центр селища. Двоє людей дістали поранень.

Про обстріл селища повідомили 26 вересня у Східному оперативно-територіальному об'єднанні Нацгвардії.

Гвардійці доправили до Козачої Лопані гуманітарний вантаж, зібраний у Латвії: продукти та одяг. Але окупанти намагалися завадити місцевим жителям отримати допомогу: незадовго до її прибуття обстріляли центр Козачої Лопані. Двоє людей дістали поранень.

«Поки люди чекали на видачу гуманітарної допомоги, ворог завдав удару по центру селища, по скупченню цивільного населення. Поранення в обличчя отримала 20-річна дівчина. Також молодий хлопець отримав наскрізне поранення ноги», — розповів голова Дергачівської громади Вячеслав Задоренко.

На місці обстрілу на асфальті залишились сліди від обстрілу та кров.

«Був гучний вибух, після чого ще декілька. Думаю, що це касетний боєприпас. За декілька хвилин ми почули крики: хлопчик завів дівчинку сюди. Вона була вся в крові: обличчя, волосся», — згадує житель села Олександр.

Поранених евакуювали військові медики.

Попри обстріл, селяни та представники влади зустріли вантаж. Тепер його роздадуть у Козачій Лопані та прилеглих населених пунктах.

Окупанти намагалися зірвати гуманітарну місію. Гвардійці доправили латвійський вантаж до Козачої...

Опубликовано Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України Воскресенье, 25 сентября 2022 г.


У нещодавно звільненій від окупантів Козачій Лопані знайшли дві російські катівні. Загарбники облаштували їх у підвалах вокзалу та магазину.

Наразі у селboі немає мобільного зв’язку, електрики та газопостачання, не працює залізничний вокзал, зруйновані колії, обірвані лінії, багато будинків розбиті.