Web Analytics

У Харкові неможливо відновити понад 400 будинків — Терехов

За оцінками міськради, через російські обстріли в Харкові втратили житло 150 тис. людей. Більш ніж 400 будинків не підлягають відновленню.

Про руйнування житла в Харкові міський голова Ігор Терехов розповів 15 вересня в ефірі національного телемарафону.

За даними мера, в Харкові після обстрілу не підлягають відновленню понад 400 будинків.

«150 тисяч людей втратили дах над головою. Ми працюємо над тим, куди переселити людей, коли вони повернуться, як їм дати квартири у нових мікрорайонах, як побудувати ці мікрорайони, щоб люди могли жити та працювати у Харкові», — зазначив Терехов.

Поки люди, які втратили домівки, не отримають житло, їх розселять у гуртожитках.

Харків’яни, які виїхали, можуть дізнатися про стан свого будинку за допомогою чатботу «Харків — твій дім». Далі, каже мер, люди самі для себе вирішують — залишатися там, куди вони евакуювалися, чи повертатися додому.

Терехов також прогнозує, що після звільнення значної частини Харківщини від окупантів обстрілів Харкова поменшає. Водночас, застеріг він, залишається небезпека ракетних ударів з російського Бєлгорода.

Фото: Telegram/Харківська міськрада

За даними першого заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна, війська РФ вже обстріляли в Україні 25 тис. цивільних об’єктів, повідомляє «Укрінформ».

«Усього від початку війни зафіксовано понад 23 тис. обстрілів, вражені більш як 25 тис. цивільних об’єктів, військових — 400. Так воюють росіяни», — сказав він.


У Чугуєві, який теж регулярно потерпає від російських обстрілів, мешканців пошкоджених будинків хочуть переселити на зиму. До найбільш постраждалих домівок тепло подаватися не буде.