Web Analytics

У Чугуєві хочуть переселити на зиму мешканців пошкоджених будинків

У Чугуєві на Харківщині готують до зими багатоквартирні будинки. Найбільш пошкоджені від російських обстрілів — законсервують: тепло до них не подаватиметься.

13 вересня комунальники оглядали зруйновані будинки в районі «Авіатор», розповіла міська голова Чугуєва Галина Мінаєва. Також — спілкувалися з мешканцями, що залишилися.

«Якщо коротко, то ухвалене наступне рішення. Найбільш постраждалі будинки, де наразі мешкають від двох до трьох родин, будуть законсервовані, і тепло до них подаватись не буде. Таких будинків наразі лічені одиниці, їх мешканцям ми пропонуємо альтернативні варіанти житла на зиму», — зазначила Мінаєва.

В інших оселях готують опалювальні системи до подачі теплоносія. Можливі варіанти, коли тепло подаватимуть по окремих стояках: це залежить від того, скільки людей залишаться на зиму в кожному будинку.

Наслідки обстрілів Чугуєва. Фото: Telegram/Галина Мінаєва


Чугуїв від початку війни потерпає від російських обстрілів — артилерійських і ракетних. У місті зазнавали пошкоджень житлові будинки, підприємства, комунальні об’єкти тощо.