Web Analytics

Від обстрілу в Індустріальному районі Харкова загинули двоє людей

Війська РФ вранці 8 вересня знову обстріляли Харків, вдарили по Немишлянському та Індустріальному районах. За попередніми даними, загинули двоє людей, п’ятеро поранені.

Про обстріл Харкова повідомив близько 10:00 міський голова Ігор Терехов.

«Обстріл Немишлянського району. Попередньо — з РСЗВ. Про постраждалих та руйнування інформація уточнюється», — написав він у Telegram-каналі.

Згодом він додав, що під вогнем також Індустріальний район.

«Попередньо — два «прильоти». Один в адміністративний будинок», — розповів мер.

Фото: Telegram/Ігор Терехов

В індустріальному районі, за попередніми даними, від обстрілу загинули двоє людей. Ще п’ятеро поранені, каже голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Усі профільні служби працюють на місцях влучань», — зазначив він.

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов підтвердив інформацію про двох загиблих.

«Наразі момент відомо, що одна з ракет влучила в адміністративну будівлю, друга — в землю. Усі деталі встановлюють слідчі на місцях», — написав він у Facebook.

Загиблі — чоловіки 21 та 65 років, додають у Харківській обласній прокуратурі. Від обстрілу пошкоджені будинки, школа, адмінбудівля та промислові приміщення. 

«Попередньо, окупанти обстріляли Харків з РСЗВ «Ураган», — зазначають правоохоронці.

Слідчі відкрили справу за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Максимальне покарання за цією статтею — довічне ув’язнення.

Містян просять не ігнорувати сигнали тривоги та залишатися в укриттях.


Це вже другий обстріл Харкова 8 вересня. Вночі окупанти вдарили ракетами по Салтівському та Холодногірському районах.