Web Analytics

Війська РФ 8 вересня обстріляли ракетами два райони Харкова

У ніч на 8 вересня російські військові обстріляли Салтівський та Холодногірський райони Харкова. За попередніми даними, по місту вдарили ракетами з комплексу «С-300» з Бєлгородської області РФ.

Про обстріл повідомив вночі 8 вересня Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Близько 12-ї ночі — ракетні удари по Харкову. Один у Салтівському районі, другий у Холодногірському. У першому випадку — попередньо по об'єкту, критично важливому для нормального життєзабезпечення міста. У Холодногірському районі — по одному з підприємств», — написав він у Telegram-каналі.

Поранених від обстрілів немає, каже голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

Від обстрілу в Салтівському районі було одразу чотири займання, полум'я поширилося на 50 кв. м, розповідають у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Вогонь погасили менш ніж за годину. Вибухом пошкодило чотириповерхову адмінбудівлю. 

«На іншому виробничому об'єкті, що у Холодногірському районі, пожежі внаслідок влучання не було. Проте відбулись масштабні руйнації чотириповерхової адміністративної будівлі», — мовиться у звіті рятувальників.

Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області

За попередніми даними, місто обстріляли ракетами «С-300» з території Бєлгородської області РФ, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі відкрили справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Максимальне покарання, яке вона передбачає — 12 років ув’язнення.

За даними Харківської ОВА, за добу росіяни завдали загалом п’ять ракетних ударів по інфраструктурі Харкова.


Російські військові вночі 7 вересня вдарили ракетами по Немишлянському району Харкова. Спалахнула автомийка, пошкоджені кафе та крамниці.