Web Analytics

Обстріл Харкова 7 вересня: горіла автомийка, пошкоджені кафе та крамниці

Російські військові вночі 7 вересня завдали два ракетні удари по Немишлянському району Харкова. За попередніми даними, поранених немає. Спалахнула автомийка, пошкоджені кафе та крамниці.

Про обстріл 7 вересня повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, війська РФ завдали ракетного удару по Харкову близько 00:30, поцілили по території Немишлянського району.

«За попередньою інформацією, там горять кілька авто та виробнича будівля. Ще кілька місць можливих прильотів перевіряють рятувальники», — написав Терехов у Telegram-каналі.  

Голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов зранку уточнив, що окупанти завдали по Немишлянському району два ракетні удари.

«Одна з ракет влучила у двоповерхову будівлю, загорілася автомийка, що була поруч, постраждали кафе, крамниці, автомобілі. Друга ракета влучила в землю. Попередньо — без постраждалих», — розповів він.

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області додають, що пожежу на автомийці погасили за годину. Полум’я встигло охопити 50 кв. м.

Фото (ілюстративне): Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області

Окрім Харкова, 7 серпня російські війська обстріляли й Зміїв — близько четвертої ранку ракета влучила в землю поблизу лікувального закладу. За даними Харківської ОВА, ніхто не постраждав.

Жителів регіону просять не ігнорувати сигнали тривоги, перебувати в укриттях. 

Доповнено:

За інформацією Харківської обласної прокуратури, Харківщину обстріляли ракетами «С-300» з території Бєлгородської області РФ.

«Одна з ракет влучила на територію готельного комплексу. Відбулось займання на автомийці, що знаходиться поруч. Вибито вікна у сусідній багатоповерхівці. Інша ракета влучила в землю біля одного з підприємств вказаного району», — описує прокуратура наслідки обстрілу.

Слідчі відкрили справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Максимальне покарання, яке вона передбачає — 12 років ув’язнення.


Російська армія вранці 6 вересня вдарила по середмістю Харкова. Повністю зруйнований під’їзд житлового будинку. З-під завалів врятували трьох людей.