Web Analytics

Обстріл Салтівки 17 серпня: загинули щонайменше семеро людей

Кількість загиблих від російського обстрілу Харкова увечері 17 серпня зросла до семи. Під завалами гуртожитку на Салтівці ще шукають людей. За попередніми даними, окупанти вдарили по будівлі «Іскандером».

За даними Харківського міського голови Ігоря Терехова, від ракетного удару увечері 17 серпня загинули семеро людей. Ще 17 дістали поранень.

«Усі поранені вже у лікарнях, де їм надають усю необхідну допомогу. Вони забезпечені всіма потрібними медикаментами», — запевнив мер.

За його словами, усім, хто залишився без даху над після обстрілу, вже надали житло.

Голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов каже, що у триповерховий будинок влучила російська ракета, за попередніми даними — «Іскандер».

На місці влучання працюють медики та рятувальники, тривають пошукові роботи.

Один з поранених у тяжкому стані, інші госпіталізовані — у стані середньої тяжкості. Серед поранених — 11-річна дитина.

«Росіяни жорстоко і цілеспрямовано влучили по цивільних. А тепер у своїх так званих «ЗМІ» поширюють чергові фейки про «військові об‘єкти». Жодного військово об’єкту. Виключно цивільні - серед яких пенсіонери та діти. Це справжній тероризм, на який здатні лише нелюди!» — наголосив Синєгубов.

Фото: Facebook/Олег Синєгубов

За інформацією Головного управління ДСНС у Харківській області, від влучання ракети будинок загорівся, полум’я поширилося на 600 кв. м. Займання гасять 80 рятувальників.

Близько 23:40 пожежу локалізували, наразі ще гасять окремі її осередки та шукають під завалами людей.

На обстріл Харкова відреагував президент Володимир Зеленський.

«Коли чуєш про харківську Салтівку — це знову біль. Біль за всю Україну. Біль за Харків. Ракетний удар… По гуртожитку… Будівля вщент зруйнована. Точну кількість загиблих і поранених встановлюємо. Підлий і цинічний удар по цивільних, що не має жодного виправдання й демонструє безсилля агресора. Не пробачимо, помстимося», — йдеться у дописі Зеленського у Facebook.

Як розповів «Суспільному» речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, у гуртожитку мешкали люди з порушеннями слуху.

Слідчі відкрили справу за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею — довічне ув’язнення.


Війська РФ обстріляли Салтівський район Харкова близько дев'ятої вечора 17 серпня. Ракета влучила у гуртожиток.