Web Analytics

Білих левів з харківського екопарку відправили до Одеси

З харківського екопарку, який регулярно обстрілюють російські військові, продовжують вивозити тварин. Минулої доби забрали кількох ведмедів і північного оленя.

12 квітня вдалося вивезти чотирьох ведмедів, оленя і трьох шотландських корів, повідомили у пресслужбі екопарку.

«Нам вдалося вивезти трьох бурих та одного гімалайського ведмедя, а також трьох шотландських корів. Крім того, вдалося зловити північного оленя, який втік із розбомбленого вольєра, його також евакуювали. Щоправда, до кінця робочого дня посилилися обстріли, стріляли з «Градів», також надійшло попередження про авіанальот, тому вивезти більше тварин можливості не було», — розповіли у парку.

13 квітня евакуацію тварин продовжили.

До Одеси з екопарку тим часом привезли пару білих левів. За ними на Харківщину поїхав директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков.

«Тварини, яких ми привезли сьогодні вночі, на жаль, просиділи у тісному приміщенні тому, що екопарк у перші дні війни був обстріляний і було порушена цілісність вольєрів. Вони у доволі сильному стресі», — розповів він.

За словами Бєлякова, наразі тварин обстежують ветеринари.

Останніми днями також вивозили песців, чорнобурок, птахів, великих хижаків


Екопарк, розташований у Дергачівському районі Харківщини, опинився під обстрілами ще 24 лютого, в перший день російського вторгнення. 8 березня загинули двоє співробітників.

Частина тварин загинула під час обстрілів: олені, кенгуру, бізони та інші. Частині — знайшли прихисток. У харківському зоопарку прийняли мавп, деяких копитних, птахів тощо. У полтавському екопарку — тапирів, дикобразів, ігуан. Деяких тварин засновник парку Олександр Фельдман забрав додому. 

5 квітня Фельдман заявив про критичну ситуацію в екопарку, звідки на той момент не могли вивезти великих тварин. На заклик про допомогу відгукнулися у багатьох містах України та зарубіжжя. Хижаків  — левів, тигрів та інших — почали вивозити.

Фото на головній: Одеська міськрада