Web Analytics

У НАН заявили про початок нової хвилі COVID в Україні

Нова хвиля коронавірусної хвороби в Україні вже починається, стверджують у Нацакадемії наук. Вчені вважають, що через новий штам «Омікрон» вона розгортатиметься швидше, ніж попередні. 

На початок нової хвилі вказує збільшення кількості нових випадків COVID та позитивних тестів, кажуть у Національній академії наук України.

«Україна, загалом, слідує тенденціям країн східної Європи (Чехія, Румунія, Болгарія тощо) з невеликою затримкою в часі», — зазначили у НАН.

За її даними, в Україні щодня виявляють, у середньому, 4540 нових випадків. До лікарень сталі частіше потрапляти пацієнти 18-35 років.

Упродовж останнього тижня щодня помирають, у середньому, 158 хворих.

Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% у порівнянні з кінцем грудня.

«Оскільки початок нової хвилі припав на святковий період, що традиційно призводить до аномалій в даних, то зараз важко оцінити та спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії. Згідно з даними про заразність штаму «Омікрон» та епідемічних тенденцій низки країн, можна очікувати стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Відкриття шкіл після канікул та сезонність також можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії», — вважають в Національній академії.

До вашої уваги – прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 12 – 25 січня 2022 року («Прогноз РГ-59»), що його...

Опубликовано Національна академія наук України Вторник, 11 января 2022 г.

За статистикою Міністерства охорони здоров’я, минулої доби, 11 січня, в Україні зафіксували 7117 нових випадків COVID. Одужали 8077 хворих, померли — 193.

Загалом від початку епідемії було більш ніж 3,7 млн випадків. Подолали недугу 3,5 млн людей, померли — 97,7 тис.

На Харківщині за добу підтвердили 457 випадків. Найбільше — у Харкові,  Ізюмському та Куп’янському районах, кажуть у Харківському центрі контролю та профілактики хвороб.

Одужали 240 людей, померли — 11.

Загалом було вже 246,2 тис. випадків. Одужали 232,8 тис. пацієнтів, померли — 6438.

Інфографіка: labcenter.kh.ua


МОЗ прогнозує пік нової хвилі COVID-19 у лютому. У Харківській обладміністрації наполягають на тому, щоб прискорити вакцинацію.

Фото на головній: Харківська обладміністрація