Web Analytics

ДТП на проспекті Гагаріна: експертиза визначила швидкість Infiniti

Під час ДТП за участі автомобілів Infiniti та Chevrolet Aveo на проспекті Гагаріна в Харкові, внаслідок якої загинув водій Chevrolet, швидкість Infiniti становила 180 кілометрів на годину. Це більш ніж втричі вище, ніж дозволено на вулицях населених пунктів.  

Про висновки експертизи повідомив 13 грудня представник родини загиблого водія Chevrolet Ігор Черняк.

«З'явилися результати автотехнічної експертизи у справі про ДТП на проспекті Гагаріна. Під час проведення експертизи було встановлено, що на момент зіткнення швидкість автомобіля Infiniti під керуванням Миколи Харківського складала 180 (!!!) км/год», — написав він у Facebook.

Появились результаты автотехнической экспертизы по делу о ДТП на проспекте Гагарина. В ходе проведения экспертизы было...

Опубликовано Igor Cherniak Понедельник, 13 декабря 2021 г.


Цю інформацію підтвердив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Результами автотехнічної експертизи встановлено, що під час ДТП на проспекті Гагаріна 26 жовтня 2021 року 16-річний водій Infiniti рухався зі швидкістю 180 км/год», — зазначив він.

Чубенко уточнив, що експертизу проводив Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

Фото: Facebook/Патрульна поліція Харківської області

За Правилами дорожнього руху, в населених пунктах дозволена швидкість не більш як 50 км/год.


Аварія сталася увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в Харкові. Автомобіль Infiniti на високій швидкості врізався у Chevrolet. Загинув 58-річний водій Chevrolet, трьох пасажирів Infiniti шпиталізували. 

Водій Infiniti, 16-річний харків'янин Микола Харківський, заарештований. Під час допиту він визнав свою провину. Справу розслідують за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху водіями) Кримінального кодексу України.

Молекулярно-генетична ескпертиза підтвердила, що за кермом був саме Харківський. Психіатрична експертиза визнала юнака осудним. 

Батькам неповнолітнього водія також загрожує кримінальна відповідальність.

Фото на головній: Управління патрульної поліції у Харківській області