Web Analytics

Підозрюваний у ДТП на проспекті Гагаріна відмовився здавати кров — представник потерпілої

Після ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові, де внаслідок зіткнення двох автомобілів загинув 58-річний харків’янин, підозрюваний 16-річний Микола Харківський відмовився добровільно здати кров на аналіз.

Про відмову підлітка від аналізу крові повідомив Ігор Черняк, представник доньки загиблого.

Він зазначив, що у розслідуванні є момент, «трохи незрозумілий» для нього як представника потерпілої.

«Справа в тому, що після ДТП Микола Харківський відмовився від добровільного здавання крові на аналіз. Безумовно, це його право за законом. Але сторони слідства мають право звернутися до суду для примусового відбору біологічних зразків. І поки це право — не реалізовано!» — написав Черняк у Facebook.

Він додав, що саме аналіз крові може повністю виключити відсутність в організмі будь-яких речовин, що прямо впливають на кваліфікацію злочину.

Ігор Черняк стверджує, що на сьогодні слідство зібрало «досить значний обсяг доказів» того, що за кермом Infiniti перебував саме Микола Харківський.

У справі також призначили низку експертиз, шукають очевидців ДТП.

«Впевнений, що органи Нацполіції мають зробити для цього все можливе. Наше спільне завдання — їм у цьому допомогти», — додав правник.

#харьковчане_против_харьковского Итак, немного актуальной информации по резонансному делу о ДТП на пр.Гагарина, которое...

Опубликовано Igor Cherniak Вторник, 2 ноября 2021 г.

У Головному управлінні Нацполіції в Харківській області розповіли, що наразі ведуть розслідування за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху водіями) Кримінального кодексу України. 

Поліція шукає свідків і людей, у яких є інформація щодо аварії або відеозаписи — самого зіткнення, подій до чи після нього. Їх просять звернутися за телефоном (057) 715 71 60 або до відділу розслідування злочинів у сфері транспорту — до Рогового Артема Олександровича (слідче управління ГУНП, Харків, вул. Маяковського, 22).


Аварія сталася увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в Харкові. Автомобіль Infiniti на високій швидкості врізався у Chevrolet. Загинув 58-річний водій Chevrolet, трьох пасажирів Infiniti шпиталізували. 

Водій Infiniti, 16-річний харків'янин, заарештований

Фото на головній: Харківська обласна прокуратура