Web Analytics

На ринках у Харкові відкривають пункти щеплення від COVID

Пункти щеплення проти коронавірусної інфекції відкриють на шести харківських ринках. У середмісті також облаштували новий центр масової вакцинації.

Нові пункти вакцинації відкриються на ринках 29 жовтня, повідомила сьогодні під час брифінгу заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

У переліку — шість ринків:

  • Центральний ринок;
  • Кінний ринок;
  • Індустріальний ринок;
  • «Термінал» (Холодна Гора);
  • «ХТЗ»;
  • «Соллі».

За даними Гобунової-Рубан, минулої доби, 27 жовтня, у Харкові щепили 9182 людини. Загалом першу дозу отримали 474,2 тис. містян. Крім того, близько 140 тис. людей отримали імунітет проти COVID-19  після хвороби.

«Такою є офіційна статистика, втім є люди, які ніде не реєстрували захворюваність на коронавірусну інфекцію. Крім того, мешканці Харкова роблять щеплення у обласних центрах вакцинації, тому харків’ян з імунітетом набагато більше», — каже Горбунова-Рубан.

Посадовиця зазначила, що вакцинація у Харкові «набирає обертів, але цього недостатньо» — у мерії вважають, що слід наблизитися до 70% щеплених. Для цього потрібно вийти на 14,6 тис. щеплень на добу.

Фото: Facebook/Медичні сили ЗСУ

У Харкові також відкрили новий центр масової вакцинації — у приватній клініці на вул. Гуданова, 5/7. Щепитися тут можна з 9:00 до 18:00 у будні, розповів директор Департаменту охорони здоров’я Харківської обладміністрації Максим Хаустов.

Наразі є три вакцини: Comirnaty/Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca.

«Фахівці клініки працювали мобільними бригадами на виїзді, тепер починають працювати у себе в клініці. У цілому мене тішить, що до вакцинальної кампанії на Харківщині залучається все більше приватних клінік», — додав Максим Хаустов.

Нині у Харкові працюють 34 пункти щеплення у міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) та в амбулаторії на вул. Доватора у Новобаварському районі.

Крім того, щонеділі з 10:00 до 18:00 центри вакцинації працюють у торговельних центрах «Україна», «Караван», «Дафі», Ave Plaza тощо.

Фото: kharkivoda.gov.ua

На Харківщині минулої доби підтвердили 1517 нових випадків COVID. Одужали 1302 людини, померли — 35, звітують у Харківському центрі контролю та профілактики хвороб.

Найбільше нових випадків — у Харкові (987), Куп’янскому (136) та Чугуївському (107) районах.

Від початку епідемії зафіксували 201,5 тис. випадків. Одужали 166 тис. х, померли — 4636.

Інфографіка: labcenter.kh.ua

За статистикою Міністерства охорони здоров’я, за добу в Україні зафіксували 26 071 новий випадок коронавірусної хвороби.

«Найбільша кількість — в Одеській (2296), Дніпропетровській (2113), Житомирській (1668), Харківській (1517) і Львівській (1506) областях», — уточнюють у міністерстві.

Подолали недугу 10 006 пацієнтів, померли — 576.

Загалом було вже 2,8 млн випадків. Одужали більш ніж 2,4 млн людей, померли — 66,2 тис.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, 28 жовтня уряд виділив додатково 242 млн грн на боротьбу з коронавірусом.

За його словами, ці кошти дадуть змогу закупити більше експрес-тестів, покращити рівень тестування, а також завершити реалізацію спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкту щодо інфраструктури зберігання вакцини.


Міністерство охорони здоров'я дозволило щепити дітей від 12 до 17 років проти коронавірусної інфекції препаратом Phizer.