Web Analytics

В Чернівцях через коронавірус закривають школи, обмежують масові заходи

Щоб попередити розповсюдження коронавірусу, у Чернівцях вирішили призупинити роботу дошкільних закладів та шкіл. Виші переходять на дистанційне навчання. Відкладають масові заходи.  

Про це сьогодні повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

«Ми у наступні години скликаємо засідання нашої комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС, на якій буде прийнято рішення про запровадження режиму карантину для всіх дошкільних навчальних закладів, для шкіл, а також вищих навчальних закладів, які зараз пропрацьовують модель роботи дистанційно. Тому так само, за рекомендацією українського уряду, ми запроваджуємо обмеження заходів із великим скупченням людей», — сказав він.

Про можливі обмеження сьогодні під час візиту президента України до Нових Санжар повідомив заступник Міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він не уточнив, це стосується виключно Чернівців, де підтвердили один випадок коронавірусу, чи інших регіонів також. 

«Найближчим часом ми, на жаль, будемо вимушені вводити обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів. Закриватимемо тимчасово школи, буде розрив навчальних процесів для того, щоб зменшити масові скупчення людей, оскільки всі ми знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом», — сказав Віктор Ляшко

Читайте також: Посилений режим лікарень, дезінфекція транспорту: заходи у Харкові через коронавірус

Автор: Надія Зайченко

Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED