Web Analytics

Вакарчук і Снайдер стали почесними докторами Каразінського університету

Вчена рада Харківського національного університету ім. Каразіна присвоїла звання почесного доктора музиканту, громадському діячу Святославу Вакарчуку та американському історику Тімоті Снайдеру.

Рішення щодо присвоєння звання вчена рада ухвалила 20 березня, повідомили у пресслужбі ХНУ.

Новими почесними докторами Каразінського університету стали музикант і громадський діяч, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук та американський історик, письменник Тімоті Снайдер.

«Спільнота Каразінського університету поповнилася, у нас з’явилися ще два почесні доктори. Я впевнена, що разом ми зробимо дуже багато для університету, освіти, науки та просвітництва, для нашої Перемоги! Новообрані почесні доктори університету також пообіцяли обов’язково відвідати Каразінський, тому ми дуже чекаємо та будемо раді вітати їх у Харкові», — прокоментувала ректорка Тетяна Кагановська.

Засідання вченої ради. Фото: ХНУ

Святослав Вакарчук ще до війни неодноразово зустрічався з харківськими студентами, підтримував громадські ініціативи. У 2019 році — підписав звернення проти знесення волонтерського намету на площі Свободи.

Після початку повномасштабного вторгнення Вакарчук привозив допомогу для бійців тероборони, виступав у харківському метро перед харків’янами, які укривалися від обстрілів. Він також став першим благодійником проєкту «Збережіть українську культуру»: передав 350 тис. грн на відновлення літературно-меморіального музею Григорія Сковороди, зруйнованого від російського обстрілу у травні 2022 року.

Святослав Вакарчук. Фото зі сторінки у Facebook

Американський історик, професор Йельського університету Тімоті Снайдер, автор книг про події у східній Європі, підтримував Україну з 2014 року. У перші дні повномасштабного вторгнення засудив дії росії.

У листопаді 2022-го Снайдер приєднався до української платформи United24, головним напрямком його роботи став збір коштів на системи захисту від безпілотників.

Тімоті Снайдер. Фото зі сторінки у Facebook

Читайте також: Святослав Вакарчук — про творчість, реформи і популізм