Web Analytics

У Руській Лозовій повернули світло більш ніж до 500 осель — обленерго

У селі Руська Лозова під Харковом триває ремонт електромереж, пошкоджених внаслідок бойових дій. Коли електропостачання поновлять остаточно — в обленерго поки не прогнозують: руйнування надто значні.

У Руській Лозовій заживили вже 20% споживачів — понад 500 осель, повідомили 21 березня у «Харківобленерго».

Наразі енергетики відновлюють і високовольтні лінії 10 кВ, і лінії 0,4 кВ безпосередньо у селі. Як нагадав керівник місцевого підрозділу обленерго Володимир Климчук, через бойові дії у руській Лозовій пошкоджено понад 80% обладнання.

«Місцевість замінована, і сапери ще продовжують обстежувати територію. Але ми не чекаємо, коли рятувальники завершать свою роботу. Працюємо там, де можливо. Днями отримали ще 90 залізобетонних опор для заміни, очікуємо поставку ще не менш ніж 500. Уже відремонтували три підстанції з 14», — розповів Климчук.

Фото: «Харківобленерго»

У Руській Лозовій працюють ремонтні бригади з різних підрозділів обленерго — Мереф'янського, Лозівського, Первомайського, Красноградського, Богодухівського, Нововодолазького тощо, а також з підрядних організацій.

«Терміни виконання назвати поки що важко через величезний обсяг робіт», — зазначають у «Харківобленерго».

Фото: «Харківобленерго»

На деокупованих територіях електричні мережі прокладають фактично з нуля, заявив голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов. Йдеться переважно про селища і села, які окупанти регулярно обстрілюють.

«У нас є великі плани й завдання — перш за все маємо відновити електропостачання на деокупованих територіях. Однак там йдеться про розмінування і про нове будівництво ліній електропередач, адже вони зруйновані абсолютно вщент», — зазначив Синєгубов.

Фото: «Харківобленерго»

За інформацією Міністерства енергетики, за останню добу відновили електропостачання близько 2 тис. абонентам Харківщини. 


Енергетики знову подали електрику до села Лещенки Харківського району, знеструмленого через бойові дії у березні минулого року. Тільки зараз сапери змогли завершити роботи з розмінування.