Web Analytics

У Харкові на час зупинки трамваїв та тролейбусів ходять понад 100 автобусів

Трамваї та тролейбуси, рух яких зупинився в Харкові після російського обстрілу 9 березня, тимчасово замінили муніципальні автобуси. На маршрутах їх понад 100, проїзд безкоштовний.

Наразі автобуси ходять за схемою, розробленою на випадок повного знеструмлення міста, розповів на брифінгу 13 березня Харківський міський голова Ігор Терехов.

Маршрути можуть змінюватися залежно від трафіку.

«Так, нам доводилося змінювати автобусні маршрути. Бо різні напрями завантажувалися залежно від роботи метрополітену. Тому що багатьом потрібно доїхати саме до станції метро», — пояснив мер.

За його словами, на маршрути під час зупинки електротранспорту виводили до 104 автобусів.

«Коли година пік, і ми бачимо збільшений трафік, то додаємо на маршрути автобуси. Спочатку було 98, потім ми збільшили їх кількість», — зазначив мер.

Фото: Харківська міськрада

У Харківській міськраді нагадують, що на час війни муніципальний транспорт у Харкові — безкоштовний. 

«У випадку, якщо водії вимагають кошти, необхідно негайно повідомити про це за тел. (099) 444 28 88», — повідомляли у мерії.


Електротранспорт у Харкові зупинився внаслідок масованого російського обстрілу 9 березня: тоді ракети пошкодили енергетичні об'єкти, місто залишилося без світла.

Метро поновило перевезення пасажирів 12 березня, але поки курсує менша кількість потягів. Знову запустити трамваї та тролейбуси міськрада розраховує 15 березня.

Фото на головній: Харківська міськрада