Web Analytics

Наслідки обстрілу 9 березня: харків’ян просять менше споживати електрику

У Харкові відновили електропостачання після масованого ракетного удару 9 березня, проте ремонт пошкоджених об’єктів енергетики ще триває. Містян просять знизити навантаження на мережу.

З проханням щодо зменшення споживання електрики 13 березня звернулася до містян компанія «Харківобленерго».

«Через ракетну атаку 9 березня виникли серйозні пошкодження у системі передачі електричної енергії. Щоб їх усунути, енергетики повинні провести терміновий ремонт обладнання. Це призведе до додаткового навантаження на енергосистему, тому фахівці просять споживачів про допомогу», — кажуть в обленерго.

Енергетики просять за можливості менше користуватися потужними приладами: електроплитами, обігрівачами, бойлерами, пральними машинами тощо. Також — вимкнути прилади, які не потрібні на зараз.

Харків'ян просять зменшити споживання електроенергії Енергетики звертаються до жителів Харкова з проханням прямо...

Опубликовано Харківобленерго Понедельник, 13 марта 2023 г.

12 березня міський голова Ігор Терехов повідомляв, що у Харкові відновили електропостачання після останнього масованого ракетного обстрілу. Він зазначив, що у місті увосьме перезапустили систему опалення, чого ще не було в Україні.

«Місто заживлене, є постачання води, тепла. Вдячний нашим комунальникам, енергетикам, тепловикам, які працювали цілодобово», — зазначив Терехов.

Метро 12 березня також знову запрацювало, але невдовзі рух зупинили з технічних причин та знову запустили з меншою кількістю потягів.

Вранці 13 березня призупиняли рух Холодногірсько-заводською лінією підземки. Незабаром знову поновили, але також з обмеженнями.

«З технічних причин рух поїздів тимчасово буде виконуватися зі збільшеними інтервалами», — попередили у КП «Харківський метрополітен».

У «Харківських теплових мережах» 13 березня заявили, що переходять до нормального режиму роботи після восьмого запуску опалення з початку сезону.

«Станом на 7:00 зовнішня температура повітря становила -2 градуси. Всі джерела теплопостачання в роботі. Гідравлічний та температурний режими витримуються згідно з нормами. Особливу увагу теплоенергетики приділяють пошуку дефектів і виконанню заявок громадян, які надходять до служби «1562» та колцентру», — розповіли у «Тепломережах».

За вихідні тепловики усунули 58 дефектів на мережах центрального опалення та гарячого водопостачання, а за тиждень — 87. 

«Нині триває розповітрення окремих стояків і будинків, пошук і локалізація дефектів, які виникли через нештатний режим роботи системи, відсутність та перепади напруги в електромережі», — додають у «ХТМ».

Фото: Харківська міськрада


Харків залишився без світла після російського ракетного удару 9 березня. Окупанти запустили по регіону 15 ракет, пошкодили енергетичні об'єкти. Трамваї, тролейбуси та метро не курсували, відключилися водопостачання та опалення. 11 березня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що місто знову заживлене, але електротранспорт на той момент ще не запускали.

Від обстрілу постраждали енергооб'єкти у вісьмох регіонах. В «Укренерго» заявили, що найскладніша ситуація з електрикою була на Харківщині та Житомирщині.